Ystävistä ja suunnitelmista.

19.11.2015
Mukavaa torstai-iltaa kaikille. Olisin mielelläni eilen jo käynyt vähän kirjoittelemassa tänne, mutta tiistaisen tyttöjen dinnerien jälkeen oli melkoisen väsynyt päivä eli nyt vasta palailen linjoille :)

Oli kyllä ihan superkivaa, vaikka get-togetherin syynä olikin erään ihanan kaverin läksijäiset. Heidän perheeseen on syntymässä keväällä toinen lapsi ja siksipä parin vuoden täällä Connemarassa asumisen jälkeen he muuttavat nyt viikonloppuna takaisin Etelä-Irlantiin Corkin liepeille. Jo toinen hyvä ystäväni, kenet joudun tässä puolen vuoden sisään hyvästelemään :( Hän on ollut täällä se kaikista paras vertalaistuki, sillä kaikki muut meidän tyttöjengin naisista on joko toistensa sukulaisia tai tunteneet toisensa koko ikänsä :D

Erityisesti kesän ja syksyn aikana monet ystävyyssuhteet on syventyneet ja olen löytänyt täältä niin huippuihania ihmisiä ympärilleni, että jo vähän kurkkua kuristaa tunne ja tieto, että seuraavaksi todennäköisesti juhlitaan mun läksijäisiäni tyttöporukalla...
Juu-u. Meilläkin oli puhe jo alun alkaen, että tänne Atlantin reunalle pikkukylille muutetaan nyt alkuun ihan pariksi vuodeksi. En voinut aavistaa, kuinka hyvin tänne tavallaan kotiutuisin ja kuinka tämä paikka vain on päässyt ihoni alle. Tuntuu hurjalta ajatukselta aloittaa taas alusta ja tavata kaikki uudet ihmiset, uusi arki... Tämä viimeiset 1,5 vuotta on ollut sellaista mieletöntä tunteiden vuoristorataa muutenkin ja nyt meillä on vain yksi päämäärä eli se, että löydämme sen meidän pysyvän kotipaikan, mihin juurtua. Ja vaikkakin lähteminen täältä Connemarasta tulee olemaan ihan supervaikeaa, kyllä minäkin tiedän ettei me täällä lopunelämäämme haluta asua. 

Mutta missä se meidän koti sitten on? Voi kumpa tietäisin! Ollaan mietitty ja päätetty ja sitten taas vaihdettu mielipidettä ja taas oltu varmoja ja sitten ei taas mitään hajua. Voin kertoa, että tällainen epämääräisyys ja päättämättömyys on sitten levinnyt ihan kaikenlaiseksi päättämättömyydeksi. Ei todellakaan minun tapaistani. Hitsit mulla oli jopa vaikeuksia päättää minkälaiset kengät ostan Elsille syksyksi, kun en vain osannut päättää :D

Ja kun tiesin, että todennäköisesti muutetaan ennen tulevaa kesää, alkoi tuntua välillä siltä etten uskaltanut enää antaa itsestäni yhtään mitään -> miksi blogin päivittäminenkin tuntui tuskaisalta. 

Nyt meillä on noin 70% varmuus, että jos miehelle tarjoutuu sopivanlaisia töitä, muutamme hänen kotikaupunkiinsa tuonne ihan Irlannin keskelle. Olen myös jutellut näille ystävilleni meidän suunnitelmista ja miten hyvältä tuntuukaan, kun he ovakin olleet tukena ja jaksaneet kuunnella pohtimisia. Ja puolin ja toisin ollaan sovittu, että tietysti ystävyys jatkuu. Onneksi Irlannissa välimatkat ei ole mitenkään kovin hirvittäviä :) Ja onnea on solmia näin ihania ystävyyksiä vielä aikuisenakin <3 Toisaalta, jos uusi paikkakunta on miehen kotikaupunki, on meillä sielä perhettä ja kavereita jo valmiiksikin.

Et sellaisia kuulumisia tästä viimeisten kuukausien varrelta :) Nyt meillä alkaa täällä kotosalla jo vähän joulufiilis nousemaan ja lapset on jo moneen kertaan kyselleet tonttulakkien ja joulukoristeiden perään, että ehkä sellaista pientä tunnelmoimista sitten tiedossa seuraavaksi ;) Sara xxx


4 kommenttia on "Ystävistä ja suunnitelmista."
 1. Kiva, että olet taas linjoilla. Kyllä ne asiat vähitellen loksahtelevat paikoilleen. Mukavaa viikonloppua täältä etelästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa viikonloppua myös sinne! Täällä on ainakin ihan jäätävän kylmät kelit, mikä on tavallaan aika kivaa ja talvista (sähkölasku vain vähän kauhistuttaa sänkölämmityksen takia...).

   Poista
  2. Meilläkin lämmityskulut ovat talvella suuret, vaikka lämpö ei ole edes päivällä päällä, kun ollaa töissä ja koulussa. Semmoinen vinkki sulle, että kännä niistä huoneista patterit kiinni, jossa ei päivällä olla ja sitten ruuvaa auki ennen nukkumaan menoa. Meillä tuli heti selvää säästöä. Kaasu lämmittää meillä, mutta irtopattereita tarvitaan myös ja iltaisin laitetaan takkaan tuli. Toivottavasti teidän talo on paremmin eristetty kuin meidän!

   Poista
  3. Meillä on olkarissa storage heater, mikä lämmittää hyvin ja edullinen , vaikka onkin koko ajan päällä. Ja makkareiden sähköpattereita pidetään just tunti puoltoista ennen nukkumaanmenoa päällä. Tämä tuntuu olevan muuten ihan ok eristetty, mutta etupvesta tulee sisään lujaa :/ jospas vuokraisäntä pian tekisi sille jotakin ;)

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!