Poika, kuka toivoi vain uimasnorkkelia.

23.12.2015
Kun Fionn kirjoitti joulupukille lokakuun lopulla ja toivoi vain ja ainostaan uimasnorkkelia, en tiennyt minkämoiseen stressiin sen suhteen vielä joutuisinkaan. Aluksi vähän naureskeltiin miehen kanssa, että mistä moinen toive? No kun teini-ikäisellä serkkupojallakin on sellainen.

Huomatessani, miten vaikeaa snorkkelin metsästäminen talvipuolella onkaan yritin kysellä uudemman kerran pojalta, että eikö joku lelu olisikin kiva joululahjatoive?

Ei.

Et siinä sitä sitten mietiskeltiin päämme puhki, 
 mistä hitsin Australiasta pystymme lastensnorkkelin tilaamaan jouluksi. 

Kyllä te äidit tiedätte, että jos toiveita on vain ja ainostaan yksi, niin sitten käännetään kaikki kivet, että se toteutuu. Ja lopulta snorkkeli tupsahtikin meille aika ihanasta kohteesta:
mies oli päivitellyt asiaa työpaikallaan nyt viime viikolla ja yksi ihana työkaverinainen oli heti ilmoittanut, että voimme saada hänen pojan vanhat snorkkelit. Mikä helpotus!!!

Ei sillä, että nuo kaksi pienempää meitä pästäisi kovin paljon helpommalla...

James taasen toivoi vain ja ainostaan big fast hot wheels-autoa, minkä oli nähnyt Galwayn Dunnes stores-kaupassa joskus kesällä. 

Jälleen kerran mietin pääni puhki loppusyksystä, että miten ihmeessä pääsisin
ko. kauppaan itsekseni ja olisiko edes noita autoja jäljelläkään??

No ihan sattumalta tarjoutui tilaisuus marraskuun alussa piipahtaaa tuossa
kaupassa ihan toisessa kaupungissa kuin Galway ilman lapsia ja auto löytyi.

Niitä oli hyllyssä tasan yksi. 

Phew...
Elsille lahjojen keksiminen oli kaikista helpointa, melkein iski runsaudenpula.
Meillä ei nimittäin ole oikein mitään hänelle suunnattuja leluja ja tietysti nyt parivuotiaana hän alkaa olla aika innostunut kaiken maailman pikku-ukkeleista, prinsessoista, keijuista jne.

And I love it!

Löysin Lidlistä tuon iiiihanan pienen nukentalon ja toisesta vastaavasta kaupasta prinsessanuket. 
Ja Pipsa Possu on suuri suosikki myös :)

Ostin talon ennen kuin kirjoiteltiin pukille ja annoin itselleni salaiset high fivet, 
kun Elsin toiveita kysellessä pikkarainen sanoin "house".

Eh joo kunnes pojat keksivät, että "Elsi wants a Mickey Mouse clubhouse!!!"
"Eikun eikö Elsi toivo ihan vaan taloa?"
"Eiii, kun Elsi toivoo Mickey Mouse clubhousea"

Tsiisus kakarat, te ette todella tehneet tästä helppoa.
Keksin tosi kätevänä emäntänä, että varmaan riittäisi, että tuunailisin talon Mikki Hiiri-tarroilla.

Joita en löytänyt MISTÄÄN.

Lopulta eilen vihoviimeisestä kaupasta, missä Galwayssa kävin, löyty Minni-hiiri syntymäpäiväkortti, mistä keksin leikellä taloon koristuksen. 

Paitsi, että liima oli loppu ja sitä ostaessa oman kylän pienestä kioskista, löysin vielä tuollaiset aidot Mickey Mouse clubhouse-ukkelit. Silmät kiinni maksoin niistä 9euroa (puolet talon hinnasta!) ja olin lopulta ihan älytyytyväinen aikaansaanokseeni.

Hihii, kumpihan näistä innostuu enemmän äiti vai tytär?

Toki meillä ripustetaan myös nämä sukat ja niiden täytteenä on tuollaista pikkusälää ja second handina ostamani suomenkieliset dvd:t. 
Pitää vielä käydä hankkimassa heille Naked-taatelipatukat, mitkä on lasten suurinta herkkua :)

Itseäni en uuden takin lisäksi meinannut mitenkään lahjoa, mutta piipahtaessani halpis Penneys-kaupassa (sama kuin Primark) bongasin alehyllystä nämä aika ihanat korkkarit naurettavaan  5 euron hintaan!?! Mulla ei mustia korkkareita ole ollutkaan ja ei näillä nyt maratooneja juosta, mutta mulla on juhlimisia niin harvoin, että ajavat ehdottomasti asiansa. Aivan ihanan näköiset jalassa.

Samalla nappasin miehelle ja minulle nuo LOVE-kirjaimet yhteislahjaksi.

Miehen lahja oli ihan ylihelppo, kun päätin sen jo kesällä. Kuvaa en varmuuden vuoksi ottanut, mutta ostin hänelle tosimakean Aran-neuletakin tummanharmaana ja yhden hyvän keittokirjan.

Ja kyllä se snorkkelipoikakin saa sen lisäksi jotain muuta :)

Poikien kanssa olen huomannut parhaimmaksi vaihtoehdoksi, että kaikki lahjat on mahdollisimman samanlaiset ja olin ihan superhyvilläni, kun löysin Lidlistä (joo siellä oli ihan huiput lahjavalikoimat edullisesti) miltei Hot wheelsia vastaavan poliisiauton.


Nyt on miltein kaikki paketoitu ja ehdin pesemään mummin aattolahja-pyjamat.

Mutta vaikka olen superinnoissani justiinsa sopivista lahjoista ja meidän omasta joulusta, voin kertoa, että se on myös pieni puolustautumismekanismi. En uskallakkaan ihan oikeasti ajatella, miten paljon minulla on oikeasti ikävä omaa perhettä Suomessa. Miten antaisin mitä vaan, että saisin halata siskojani ja siskojeni lapsia ja että meidän lapset saisivat jouluna leikkiä serkkujensa kanssa.

Miten aattoaamulla aikaisin aina heräilin äidin kanssa kahdestaan.
On ikävä isän hääräilyä keittiössä, missä hän loihtii aikaan mitä eleganteimmat tarjoilut.

Ei varsinaisesti auta, että Irlannin jouluradiossa puhutaan Make a wish-säätiön jouluyllätyksistä sairaille lapsille. Olen täällä itkeskellyt itsekseni ja odotan ihan kamalasti, että omat rakkaat lapseni ja mies tulevat iltapäivällä täyttämään tämän kodin äänillään, riitelyillä, naurulla, isoilla märillä suukoilla. Ja odotan ihan kamalasti, että nään heidän kasvot, kun he avaavat nämä kovan työn aiheuttaneet joululahjat <3

Mahdollisesti vielä huomenissa kirjoittelen tänne, mutta jos en

Oikein hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille sielä ruudun toisella puolen. Kiitos niin paljon, että käytte täällä uudessa blogissa ja teille, ketkä kommentoitte, oikein erityis kiitos.
Sara xxx
2 kommenttia on "Poika, kuka toivoi vain uimasnorkkelia."
 1. Pakko vielä tähän komentoida miten tosiaan jotkut lasten lahaja toiveet voivat pään vaivaa tuottaa :)
  Ihan tuo talo mistä teit Mikki Hiiren Kerhotalon, se on meidänkin pikkupoikien suosikki ohjelma ja isommatkin sitä pienempänä katseli Disney kanavalta.

  Ja vau nuo mustat korkkarit, itsekin sain mustat korkkarit jokunen päivä sitten vaikken niitä usein tarvitsekaan.. mutta mustat puuttuivat.

  Ja tosiaan aivan ihanaa joulua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä kerhotalosta tuli tosi kiva ja siellä varmaan sopii Sylvanian families pupuperheenkin elellä :)

   Mustat korkkarit on kyllä sellainen ainainen oikein perusvaate, mitä on hyvä olla. Voisin noiden lisäksi vielä etsiskellä vähän matalempia versioita tosin :) nuissa sopii patsastella :D

   Ihanaa joulua myös sinne <3

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!