Connemara national park.

5.1.2016
Joululoma alkoi hiukan heikosti ja välillä meinattiin vissiin kaikki tulla hulluiksi neljän seinän sisällä kiitos tautien ja myrskysään. 

Ja joululoma päättyi täydellisesti pariin ihan mielettömään päivään.

Melkein tuntuu, että loppui liian lyhyeen; että mulle tulee ihan kamala ikävä poikia, kun he huomenna menevät kouluun. Mutta luulen, että just näin täytyy mennäkkin. On varmasti ihan hyvä, että me välillä ikävöidään toisiamme :)

Ja hyvin todennäköisesti lapset eivät muista tästä lomasta sitä hampaiden kiristelyä, vaan tämän:


 Tämä luonnonpuisto on vain vartin ajomatkan päässä meidän kodista ja vaikka olemme sielä aikaisemmin käyneetkin, olemme kävelleet vain lyhyemmän kävelylenkin tai leikkineet leikkipuistoalueella. Tänään meidän seikkailuksi päätettiin kuitenkin seuraavaksi ylin kävelyreitti, n.3 km, mutta puolet matkasta todella jyrkkää ylämäkeä. Olin melkoisen kaunis päivä, mutta kylmää ja tuulista eli toppasin tyypit ja itseni villaan ja tuulenpitäviin kamoihin ja pakkasimme reppuun eväitä levähdystaukoa varten. 

Aika pian oli selvä, että Elsi siirtyisi matkustamaan Tula-taaperoreppuun, mutta pojat oli niiiin reippaita. Paljon reippaampia kuin minä, koska pääsin tosissani kohtaamaan korkeanpaikan kammoni. Liskekiviportaat olivat nimittäin paikoin ihan älyttömän jyrkät ja vaikkakin näköala oli henkeäsalpaava ja yritin nopeasti kääntyä yhden kuvan edes ottamaan, jalkani tutisi ja päätin keskittyä vain kipuamaan ylätasanteelle. Hurjimmat (kammottomat) ihmisethän vielä jatkavat tuosta paasikiveltä tuonne itse Diamond hill-vuoren huipuille. Mä vielä kypsyttelen ideaa, vaikka kiinnostaisi kovasti nähdä ne sieltä avautuvat näkymät.

Korkeuserot meidänkin pisteelle olivat kyllä huimat. En tiedä saako näistä kuvista selvää sen kummemmin, mutta tämä vaellus tuntuu ihan just vievän minut mukanaan :) Pelosta huolimatta se olotila tuola (puoli)huipulla oli ihan sanoinkuvaamaton, rauhallinen ja voimaannuttava.

Toisaalta onneksi takaisin tultiin loivempaa ja pidempää polkua :)

Sää oli niin hyvä ja meillä oli vielä niin lomalaisten vapaa olo, että kaupassa ja pankissa kipaisun jälkeen hurautettiin leikkipuistoon juoksentelemaan ja leikkimään. Voi olla paikat vähän jumissa huomenna :))

 Jos sielä jotakuta Irlannin matkat kiinnostaa, niin voin syvästi suositella reissua tänne Connemaraan. Dublin on symppis, mutta tällä saarella on paljon muutakin ja paljon upeampaa <3

Huh, tästä on hyvä sitten kai palata arkirytmiin ja tekemisiin. Kivaa kyllä sekin :)
Me taidetaan Elsin kanssa huomenna vaihtaa lenkkarit korkkareihin ja pitää tyttöjenpäivä - joku balanssi sentään olla pitää :DD

Hei ny, Sara xxx

Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!