Ei sielä eikä täällä.

11.2.2016

Viime päivinä olen ehkä vähän melankolisesti ajatellut tätä ulkoSuomalaisuuden vaikeutta. On aika irrallinen olo välillä. Ei kuulu sinne, eikä kuulu tänne. On muuttunut muuton myötä, mutta silti erilainen täkäläisistä. 

Onnea on muut Suomalaiset Irlannissa. Mulla on käynyt hurjan hyvä tuuri, että juuri ne, keistä on tullut kavereita, on muutenkin aika samalla tavalla asioista ajattelevia. On ihana puhua Suomea ja on kiva puhua Suomesta. Päivitellä täkäläisten pöhköistä jutuista tietäen, että tykkää silti asua täällä. Kauhistella kotimaan juttuja ja asenteita tietäen, että kaikille Suomi on silti rakas.

Juu ja päivitellä sitä, että tuntuu että kaikki tulevaisuuden lomareissut täytyy tehdä Suomeen :) Monet pitävät vuosienkin taukoja, mun on vaikea kuvitella, että venyttäisin sisarusten tai heidän lapsiensa näkemistä yhtään pidemmäksi, kuin se nyt jo on.

Ehkä tähän viime päivien melankolisuuten vaikutti paljon kurjat säätkin ja sitten tavallaan se, että meille tulee Suomesta vihdoinkin viikon päästä rakkaita vieraita: äiti ja siskon poika.

Että nyt, kun näkemiseen on näin pikkuisen aikaa, kaikki ikävä alkaa purkautua.
En malttaisi odottaa. Saa halata omaa äitiä... Nyt jo itkettää.Ja samalla, kun on ikävä, on silti tyytyväinen että muutettiin. Mitein mitä kaikkea me ollaan voitu tarjota lapsille, mitä Suomeen jäädessä olisi jäänyt vain unelmaksi. Että ihan tavallisen koulu- ja eskaripäivän jälkeen voidaan mennä leikkimään extempore rannalle.

Kaikki lapset on tänä vuonna sen verran isompia, että heidän voi antaa vapaasti tutkia paikkoja. Enää ei tarvitse kävellä kymmenen sentin päässä kenestäkään. Ja rannalla keksitään aina parhaat leikit. ihan vaikka pätkästä merilevää :)
  

Mutta kyllä mä jo odottelen kovasti kesää, että päästään Suomeen kylään. Leikkipuistoon leikkimään, vanhempien terassille kesäpäivää viettämään, ehkä sukulaisia maalle tapaamaan? Suomenlinnaan, Kauppatorille, Linnanmäelle, maauimalaan, ratikka-ajelulle. Kaupunkiin, Helsinkiin.


 Aina kahden kansallisuuden parisuhteessa jompi kumpi joutuu tekemään kompromissin. Jommalla kummalla on aina ikävä. Onneksi 5 Suomivuoden jälkeen oma mies tietää just miltä tämä tuntuu. Ja osaa oikealla hetkellä olla hiljaa ja vain halata :)

Mut juu, hyvinhän meillä on asiat. Nyt on sekin vaihtoehto taas korteissa, että vieteään vielä vuosi pari täällä Connemarassa. We will see. Ei nyt varsinaisesti haittaisi olla kesällä lämpimämmällä näissä maisemissa ;)

Heh, mut sori jos tämä nyt oli kovin masentava postaus, koska oikeasti olen ollut tänään loistavalla tuulella, kiitos tuon upean auringonpaisteen. Kylmähän täällä vielä on, +8 astetta ja yöllä vissiin pakkasen puolella, mutta aurinkolasit sai ottaa käyttöön piiiitkästä aikaa. Jep ja aurinkolasien takia tuo otsiskin saa nyt kyytiä, mutta miksi en taas muistanut, miten kamala ja puuduttava tämä poiskasvattaminen olikaan, ääää! Ja miten pöljältä 90-luvun poikabändijäseneltä mä näytänkään (think Nick Carter ja Backstreetboys) :D Toivottovasti pian jo järkevämpi look...
Sara xxx


4 kommenttia on "Ei sielä eikä täällä."
 1. Suomalaiset kaverit ovat mullekkin tosi tärkeitä. On tärkeää, että saa välillä päästää höyryjä ulos.Ikävä valitettavasti on osa elämää, kun asuu ulkomailla.Minulla meni vuosia ennen kuin kotiudun tänne oikein kunnolla. Mukavaa viikonloppua teille. Upeat on maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielä teillä päin Suomalaisia onkin vissiin runsaasti! Ja juu, mehän ollaan oltu pois Suomesta tällä kertaa vasta parivuotta, että varmasti ajan kanssa kotiutuu paremmin. En mä kyllä aikaisemmilta ulkomaan vuosilta muista samanlaista kaipuuta. Ehkä lasten myötä enemmän ajattelee näitä asioita.

   Poista
 2. Mä en ole ikinä asunut ulkomailla silti uskoisin ajattelevani samansuuntaisesti. Perhe on minulle tosi tärkeä ja vaikka viihtyisinkin jossain kauempana ja se olis oikea ja paras ratkaisu niin ikävöisin niitä ketkä täällä kotimaassa olisi..
  Mutta hurjan upeissa maisemissa te kyllä asutte :)
  Ihanaa että saat rakkaita vieraita täältä suomesta ja kesää kohti mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisessa auringonpaisteessa tämä painka on kyllä parhaimmillaan, niin kaunista ❤️ Olen kyllä super innoissani vieraista, mutta myös toivottavasti saadaan ruisleipää ja oltermannia :D niitäkin odotan :)

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!