Ensimmäiset päivät koiranpennun kanssa.

22.3.2016
kamera on liian kiinnostava, miltei mahdotonta ehtiä ottamaan tarkaa kuvaa :)
Ensimmäiset päivät koiran kanssa ovat olleet tooosi paljon samanlaiset, kuin uuden vauvan tuominen sairaalasta kotiin.Toistemme tuntemisen opettelua, vähän hämmentyneitä "isosisaruksia" ja sitten hukassa oleva äitiliini, kuin esikoisen saadessaan. Just nyt tuntuu siltä, että vauvat on 100 x helpompia :D Mutta oli tämä tiedossa. mulla ei olleet mitkään hirmuisen ruusuiset kuvitelmat tästä pentuajasta - onneksi Pulla-poika on niin söpöliini. Et vaikka en kovasti saa yöunta tällä hetkellä, on tuo pieni pentu silti niin hellyyttävä, että saa hymyilemään pelkällä olemuksellaan.

Välillä iskee epätoivo, että oppiiko tuo ikinä talon tavoille, mutta sitten taas tulee suuria onnistumisen tunteita, kun sain heti koulutettua Pullukan nukkumapaikaksi tuon oman pesän. Luin monesta paikasta, tai no oikeastaan kaikkialta, että pennut kannataa heti totuttaa tällaiseen häkkiin (crate training). Se helpottaa jatkossa asioita (sisäsiisteys, matkustus jne.) ja samoin lapset tietää, että koiran mennessä tuonne pesäänsä, se pitää jättää rauhaan. 

Ja kyllä Pulla pesässänsä viihtyykin ja on tuo nukkuva pentu niin söpöinen. Kaikista mieluiten hän tosiaan nukkuisi meidän aikuisten sylissä - syntymäpaikassaan hänen on annettu iltaisin istua telkkaria katsoessa sylissä paljon. Se on tavallaan liikkistä, mutta ollaan nyt yritetty opettaa, että nukkuisia vain ja ainostaan tuolla omassa paikassaan.

Lapset ovat olleet ihan hurjan innoissaan omasta koirasta. Tosin esikoinen ajatteli heti vievänsä koiraa yksin kävelyleinkeille. Se oli hänelle aika pettymys, ettei heti onnistukkaan. Varsinkin, kun koirulille ei oltu annettu ennen meille tuloa mitään rokotuksia. Hitsi vieköön, päästiin ekat ottamaan vasta nyt mennenä lauantaina ja seuraava satsi tulee 4 viikon päästä ja siihen asti meidän pitäisi pitää Pulla kotosalla. Tässä meidän naapurustossa on sen verran paljon koiria ja ei tosiaan tiedä on kaikki rokotettuja, että ei uskalleta ottaa riskiä viemällä häntä ulos omaan pihaan. Tosi ystäväni koira-asiantuntija sanoi vieneensä omia koiriaan rannalle heti pentuina, koska pitää valtamerirantoja puhtaina paikkoina (vuorovesi, suolainen meri ja silleen), että voipi olla sen olevan ohjelmassa tänään.

On helpottavaa ja hauskaa alkaa tunnistamaan koirassa päivärytmiä, mutta yhden jutun vaihtaisin. Olen siis toistaiseksi nukkunut häkin vieressä sohvalla (auts, niskat) ja kaikki on ok siihen asti, kun lapset aamulla heräävät ja ilmaantuvat olohuoneeseen. Koira riehaantuu niiiin paljon. Mä en tosiaan ole aina ihan terävänä juuri silmäni avattuani ja ihan kamala tokkurassa yrittää saada jotain rotia meininkiin. Pulla vissiin luulee Elsin olevan pentukaverinsa ja hyökkäilee töpsyn paidanhelmaan ja hiuksiin. Olen sitäkin yrittänyt opastaa lapsille, että aina lähestyvät koiraa lelun kanssa, että koira mielummin näykkäisee lelua, kuin lapsia. Tänään mennäänkin katsomaan eläinlääkärin puodista, joskos sieltä löytyisi vähän pentuystävällisempiä leluja, kuin nuo meidän etukäteen ostamat ihan liian isot vinkulelut :D

Kokonaisolo on siis ehdottomasti plussan puolella. Tämä jäätävä väsymys tietysti tekee asioista aina hankalampaa, mutta onneksi pojilla on koulusta loma eikä ole minulla mitään varsinaisia velvollisuuksia.Vähän kuten vauvavuotena, mietin kaihoisasti milloinkahan saan taas nukkua yöni läpi? Osaankohan kouluttaa koiran tarpeeksi jämäkästi? Oppiikohan tuo sitten vihdoin, kun pääsemme ulkoilemaan, sisäsiistiksi nopeasti (crate trainingin pitäisi olla siihen loistava työkalu)? Onneksi hän sentään osaa miltei aina käydä samassa keittiökulmassa sanomalehden päällä asioillaan :)

Ja onneksi on vahva usko, että tämä tämän hetken haastavuus varmasti palkitaan ja meillä on lopulta ihana karvainen ystävä kävelylenkeille rannalla ja illalla seuraa pitämään, uskollinen ystävä <3

Sori ettei täällä nyt ole ollut oikein muuta sisältöä, elämä on nyt varsin täynnä pentua ja sitten omien lapsukaisten kanssa touhailua ja kotitöitä. Sara xxx13 kommenttia on "Ensimmäiset päivät koiranpennun kanssa."
 1. Suloinen Pulla :) Muistan elävästi ajat russelipentujen kanssa :D Puruluita kannattaa olla esillä useita, lapsillakin helppo tarjota semmoista housunlahkeiden ja hameenhelmojen tilalle.
  Meillä koirat nukkuu edelleen meidän makuuhuoneessa, toinen omassa pesässä sängyn vieressä ja toinen sängyn alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just tuota ollaan yritetty, että lapset tarjaisivat ensin leluja, mutta Elsi ei oikein tajua jutun juonta vielä. Pojat olen opettanut älähtämään koiran näykkäistessä ja heidät jättää rauhaan hyvin :)

   Poista
 2. Ihana Pulla! :) hyvin tuo lähtee käyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvinhän tämä on mennyt ottaen huomioon, että mulle tämä koiran hoitaminen on ihan uusi juttu. Ihania onnistumisen tunteita saa kyllä, kun koira alkaa uskomaan minua komennoissa. Söpöliini!

   Poista
 3. Heippa! Siis pidetäänkö tuo häkin ovi kiinni vai onko koko ajan auki? Miten tuo helpottaa jatkossa matkustamista? Aiotteko kuljettaa koiraa siis häkissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja sori, että vastauksessa kesti. Nimittäin vastasin jo kertaalleen, mutta se on kadonnut johonkin bittiavaruuteen se vastaus, arg :/

   Anyhow, eli joo käytännössä ovi on auki suurimman osan ajasta, mutta opetellaan hiljakseen, että koira on tyytyväinen myös ovi kiinni. Kannattaa googlata vaikkapa tuo "crate training for puppies" niin saa lisäinfoa. Kyseessä on siis eläinlääkärien ja asiaatuntevien koiratreenareiden yleisesti suosittelema metodi ja disclamerina koiraa ei siis pidetä vangittuna tai ikinä laiteta tuonne rangaistuksena. Olen lastenkin kanssa aika lempeä ja siksi positiiviseen keskittyvä joskin jämäkkä koirankasvatus tuntuu olevan se meidän juttu.

   Koira on toistaiseksi matkustanut autossa etupenkillä, kun ollaan liikenteessä lasten kanssa, mutta toki sitten miehen kyydissä ollessa auto on sen verran täysi, että koira joutumee matkaamaan takakontissa. Siellä tuo tietysti kulkee hyvin ja on sitten tuttu peti perillä myöskin mukana. Meillähän on esim. anoppilaan parin tunnin ajomatka eli pitää tällaisiakin miettiä. Mutta kysy ihmeessä lisää, jos jäi jokin painamaan mieltä :)

   Poista
  2. Äh siis sitä piti sanoa, että vaikka treenataan oven kiinni pitämistä, niin tarkoitus ei todellakaan ole jatkossakaan sitä kotosalla pitää kiinni.

   Poista
 4. No hän on kyllä ihana! Koira on oikeasti niin mahtava perheenjäsen. Ja se ystävyys koiran ja lapsen välillä on jotain niin parasta. Niillä on ihan omat jutut mihin muilla ei ole mitään asiaa. <3
  Meillä ainakin kerrottiin Pyrylle niin ilot kuin surutkin ja se oli A:n tiki ja turva.

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kestä, sullekkin vastattu kommentti on hävinnyt kuin tuhka tuuleen! höh.

   Mutta siis joo tuosta koirasta on tullut meille jo niin tärkeä. toki tämä pentuaika on haastavaa, mutta silti olen meidän puolesta tosi iloinen tästä lemmikistä. pusuja teille <3

   Poista
 5. IHANA koiruus! <3<3<3 Mä en kestä että te otitte just nyt koiran kun mulla on kauhee koirakuume!! :D kirjoita vaan jatkossakin Pullasta paljon, kyllä kiinnostaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi mun tekisi mieli vain ja ainostaan kirjoitella koirasta ja ottaa miljoona kuvaa ja ja ja... Hän on niin vienyt meidän sydämet :)

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!