Not so secret garden.

18.5.2016


Olisipa taas maanantai. Maanantaista on muodostunut yksi mun lemppareimmista päivistä, kun maanantaina on muskaripäivä aina vain niin ihastuttavassa Kylemore abbeyssa. Yleensä me käydään Elsin kanssa kahdestaan, mutta jo sunnuntaina James sanoi, että haluaisi tulla meidän mukaan ja päätin pitää hänellä leikkikoulusta vapaapäivän. Siksikin loistava idea, että yleensä ehdimme tasan tarkkaan laulutuokiolle ja sitten pitää lähteä heti kohti kotikylää ja hakea J leikkikoulusta.


Maanantai oli viimeinen lämmin ja kesäinen päivä ja päätin viedä pienet katsomaan Kylemoren upeaa puutarhaa, mihin pääsee joko kävellen tai pienellä shuttle-bussilla itse abbeyn luota. Tyypit olivat tietysti aivan innoissaan bussista, maalaisia kun nykyään ollaan :)

Itse vain rakastan tätä puutarhaa...Voi luvata, että nämä kuvat ei todella tee oikeutta tuolle Victorian walled gardensille. Todella vaikuttava ja kaunis paikka. Herkkä ja vallottava. Nämä juoksevat lapset ja tuhannet jenkkituristit ehkä vähän muuttavat kokemusta. Turisteja alkaa olla paikalla niiiiin paljon. Osaltaan juuri siksi on itselläkin välillä sellainen olo, kuin olisi lomalla täällä :)

Haaveilen, että jonain kauniina kesäpäivänä pääsisin tuonne itsekseni useammaksi tunniksi. Puiden varjossa on suloisia pieniä penkkejä istahtaa ja vain ihailla kukkaistutuksia. Tai itseasiassa ottaisin oman äitini kaveriksi :) Pienessä tea roomissa voi pyshätyä kahville ja sconesille ja sitten taas ihailla ympäröiviä valtavia ikivanhoja puita, valtavaa keittiöpuutarhaa ja hyvin entisöity pääpuutarhurin talo on ihana pieni museo.Itsehän olin aivan mutsi-uniformussa liikkeellä hah :) Ei kyllä nyt aivan imartelevin look, kun farkut on vähän liian grandet tuosta vyötäröltä ja meinasivat tipahtaa jatkuvasti. Ja mun nilkoille tuo tennari/cropped leg yhdistelmä ei nyt ole se paras vaihtoehto, mutta sovin tosiaan aika hyvin turistejen sekaan :D Turistipaikassa on sekin hyvä, että voi huoletta pyytää ketä vain ottamaan sinusta kuvaa, koska tietysti he luulevat sinunkin olevan turistina liikkeellä ;)


Lupasin Jamesille, että hän voi pitää maanantait nyt loman alkuun asti vapaata meidän kanssa, sillä syksyllä hän aloittaa koulutaipaleensa ja silloin vapaapäiviä ei aivan noin vain voi pitää. Meillä oli eilen syksyllä junior infants-luokassa aloittavien vanhempien info. Ei sinänsä mitään uutta, mutta onhan se nyt aikamoista, että tuo mun toinenkin pallero on sitten koulupoika. Joskin se ensimmäinen vuosihan on aika eskarimaista vielä; leikkiä, askartelua, loruja, lauluja jne.

Luokalle tulee tutut kaverit leikkikoulusta ja opettajakin on ihan huippua - minulla ei vieläkään ole mitään pahaa sanottavaa täkäläisestä koulusysteemistä ja meidän innokkaille oppijoille se tuntuu toimivan :)

Mutta vielä tuosta puutarhasta. Onko Suomessa jotain vastaavia matkailukohteita, Arboretumit kai?? Mä taidan vuosi vuodelta vain tulla enemmän ja enemmän crazy flower ladyksi ja suurin haaveeni tällä hetkellä oliskin oma puutarha :) Se tuskin olisi tuollainen tarkasti ja symmetrisesti istutettu pihamaa vaan enemmänkin rönsyilevä ja boheemi paikka. Sellaisesta haaveilen...

Jep, mutta nyt täytyy palata arkihommiin ja pyykinviikkauksien pariin, moi! Sara xxx


4 kommenttia on "Not so secret garden."
 1. Vastaukset
  1. Ja nämä kuvat ihan oikeasti edes tee oikeutta miten ihanaa tuola paikan päällä on ❤️❤️❤️

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) vähän kameran asetukset oli pielessä, mutta kiva jos edes vähän tunnelmaa välittyi.

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!