Mitä kuuluu Pulla?

1.7.2016

Vuh, vuh! Tätä koirulia ei olekkaan täällä näkynyt nyt vähään aikaan. Pullapullava on salakavalasti tullut jo melko isoksi koiraksi. Ikä on jotakuinkin puoli vuottaa ja pikkusen päälle. Pentuhan hän siis vielä on, mutta jo kovasti talon tavoilla ja meidän oma lemmikki.

Välillä pitää ihan vieläkin ihmetellä, että meillä on oma koira! Tunne saattaa vaikkapa yllättää ruokakaupasta ja tulee oikein kiire kotiin koiran luokse. Rakas ja tärkeä koira onkin meille kaikille, vaikka todellisuuden nimissä saa minut ainakin välillä ihan hulluuden partaalle. Vähän niinkuin omat lapset, tirsk :D

Pulla on jotakuinkin täydellisen sisäsiisti ollut jo pari kuukautta. Oikeastaan siistiksi oppiminen sujui ihan hetkessä, koska ulkona sattui olemaan tosi hyvät ilmat silloin ja otin aika no-nonsense-asenteen enkä oikeastaan antanut koiralle mahdollisuuksia pissailla sisällä. Haukan katse palkittiin ja elämä on kyllä helpompaa näin ehdottomasti. Joskus aamuisin tekisi niiiiin paljon enemmän mieli vaan jatkaa unia, kuin hypätä ulos koiran kera, mutta toisaalta raikkaassa ilmassa kyllä herää sitten alta aikayksikön eli tosi hyvä vaan.


Pulla osaa tulla luokse, hakea ja istua, antaa tassua, mennä alas, jos hyppää ihmistä vasten, päästää irti lelusta, tottelee ä-ää kieltoa olla koskematta johonkin ja osaa jopa pissata käskystä, mutta mitään kovin monimutakisia juttuja ei olla hänelle ehditty opettaa (roll over jne.). Pääasia on, että tottelee edes nuo yksinkertaisimmat jutut. Terrierithän oikein tykkää käskyttämisestä eli päivittäin tulee vähän edes leikittyä noita käskyleikkejä.

Pullukka ei ole toistaiseksi tuhonnut mitään meidän omaisuutta, koska ollaan pyritty hänen yksinollessaa jättämään esille jotain aktiivisuusleluja ja sitten ihan vain viemään häntä paljon lenkeille, että yksinollessaan ilmeisesti vain nukkuu. Tykkään ihan hirmuisesti käydä kävelyllä koiran kanssa <3 Ja nyt ollaan vähän harjoiteltu, että miten kävelee ilman hihnaa ja hyvinhän se sujuu. Täällä maaseudulla, kun on aika yleistä pitää koiria vapaana. Mukavasti kyllä kulkee hihnassakin :)

Pulla steriloitiin juuri tuossa meneellä viikolla ihan eläinlääkärin suosituksesta, kun ei kerta pentuja oltu ajateltu hänellä teettää. Leikkauksesta toipuminen oli onneksi nopeaa, vaikka mulla meinasi sen kaartion kanssa tulla jo uskonpuute! Pulla hyörii yleensä aina mun jaloissa tässä kotosalla ja sen muovihärpäkkeen kanssa oli entistä enemmän tiellä. Onneksi se on mennyttä nyt, huh.

Pulla on energinen ja iloinen koira ja on tuossa asuintalomme pihalla meidän kanssa aina ulkoilemassa ihan vapaana. Onneksi naapuritkin tykkäävät hänestä ja kukaan ei ainakaan vielä ole sanonut mitään negatiivista.

Karvaa pitäisi mennä nyt pian trimmaamaan, kun alkaa näyttää meidän makuun liian paljon Westieltä ;) Hänessä on siis tosiaan sitä Jack Russelia ja Maltalaista ja eniten tykätään vähän lyhyemmästä ja virtaviivaisemmasta karvasta, kuin tuollaisesta moppiluukista.

Oli se kyllä silkkaa hulluutta tähän elämäni kiireisimpään kevääseen vielä ympätä koiranpennun ottaminen, mutta onneksi otettiin. Ei me häntä kyllä vaihdettaisi mihinkään! Lapsistakin on hurjan paljon apua koiran kanssa - paljon enemmän, kun olisin voinut kuvitellakaan. Erityisesti esikoinen käy reippasti ja pyytääkin päästä pissattamaan koiraa tuohon pihalle. Siitä olen ihan superkiitollinen.

Nyt vain vähän jo surettaa etukäteen, miten Pulla jakselee vähän pidempiä aikoja yksikseen, kun jää tänne Liamin kanssa kotimieheksi meidän lähtiessä Suomeen. Yhtä naapuria on jo pyydetty hätäavuksi ja kyllä mä siis uskon, että koira voi aivan hyvin, kun kuitenkin saa sitten maksimaalisen huomion Liamin ollessa kotosalla ennen töitä, töiden välissä ja tullessaan kotiin töistä. Ja se lämmittää mieltä, ettei Liamin tarvitse kolmea viikkoa tulla tyhjään kotiin <3 Meille muille tulee varmasti ihan älytön ikävä tuota karvaturria (tarkoitan tällä koiraa :DD)

Sellaisia meidän koiran kuulumisia :)

Muuten täällä onkin ihan järkyttävä kiirus, kun lapset on nyt siis kesälomalla vihdoin ja samalla, kun yritän keksiä tekemistä, pitäisi kanssa pakata Suomea varten ja siivota vimmatusti, kun meille tulee suoraan Suomesta mukana kylään siskon tyttö. Yritän silti palailla blogin puolelle ihan pian! Toivottavasti Suomessa olisi oikein ihanat kesäsäät. Täällä nimittäin on sadellut taas rajusti ja aamulla oli vain +11 astetta, hyh! Kuulemisiin taas, Sara xxx

Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!