Paras pastasalaatti.

5.7.2016

Voi elämä, että voi ihmisen elämä olla kiireistä. Tätäkin postausta jo kirjoittanut mielessäni sunnuntaista lähtien, mutta nyt vasta keskiviikkona ysin jälkeen ehdin istahtaa tähän koneelle.

Jospa tässä ei nyt olisi ollut jo tarpeeksi kaikenlaista, meidän autosta meni rikki joku takajarrujuttu ja jarrunesteputkessa oli vuoto ja super ystävällinen korjaajamies lupasi saada hommelit kuntoon huomiskesi, koska toki meidän oli lasten kanssa tarkoitus sillä nimenomaisella autolla kaahailla Dublinin jo maksettuun lentokenttäparkkin. Huhheijaa, onneksi rikkoutui jo viikonloppuna eikä moottoritiellä matkalla toiselle puolelle saarta. Autot on kyllä ihan vihoviimeisiä rahasyöppöjä kaiken maailman muun hiilijalanjäljen lisäksi. 

Anyhow, koska tämä jo sunnuntaina syöty ruoka ei ehtinyt meatfree mondayksi, jaan sen nyt: 

Mulla vähän parhaat reseptit saatuvat syntymään sattumankaupalla. Tämäkin tapahtui niin, että seurustelumme alkuaikoina Irlannin perheessä vieraillessa mun kasvissyöntiä ei mitenkään erityisesti oltu huomioitu ja niinpä keräilin lautaselleni yleensä, mitä nyt satuin löytämään tarjottavista vegenä. 

Kerran jossain kemuissa oli simpukkamakaroonia, fetaa ja paprikaa, mitä kauhoin lautaselle. Mitään kastiketta ei ollut oikein tarjolla muuten kuin majoneesia, mitä en yleensä ikinä käytä. Muuten ruoka olisi ollut kamalan kuivaa ja yllätyksekseni siitä kehkeytyikin aika ihana makuelämys, mitä sitten rupesin omalla tavallani jatkamaan ja tekemään ruoaksi useampaankin kekkeriin. 

Tämä on siis mielestäni parasta pastasalaattia ja sopii loistavasti vappuun, juhannukseen taikka ihan tavallisen grilliruoan lisukkeeksi. Me syötiin nyt tätä tällä kertaa ihan pääruokana, koska yritän tyhjennellä jääkaappia.

Tarvitset siis:

hyvää fetaa (ei light, Patros on oikein hyvä), kurkkua, tomaattia, paprikaa, valkosipulinkynsi tai kaksi, punasipulia/kevätsipulia, pastaa (nyt käytin täysjyvä fusillia, mutta ihan valkoinen simpukkapasta on kaikessa epäterveellisyydessä maukkainta), pari ruokalusikallista kunnon majoneesia (ei light), mustapippuria ja mahdollisesti maun mukaan lusikallinen pestoa.

Kasvikset ja feta siis pilputaan pieneksi kuutioksi ja sipulit mukaan ja majoneesia ihan sen verran, että salaatti ja pasta sekoittuvat siihen, mutta missään nimessä eivät lillu kastikkeessa.

Aikaisemmin en ikinä ole laittanut paahdettuja pinjansiemeniä, mutta tällä kertaa meiltä oli pesto loppu ja halusin vielä vähän extra proteiinia annokseen ja voi jestas miten hyvän lisän ne toivatkaan!
Suosittelen siis ehdottomasti.

Rucolankin olisi voinut hyvin sekoittaa mukaan, mutta yksi lapsista ei tosiaan välitä lehdistä.

Ja toinen taas tällä hetkellä söisi vain lehdet :D
Et ei nyt taas mitään mega gourmetia, mutta helppoa kesäruokaa. 

Jep, mutta nyt nuo matkalaukut katselevat minua siihen tyyliin, että pitää ruveta viikkailemaan vaatetta paikalleen ja miettimään vielä käsimatkatavaroiden sisältöä. Huominen on pyhitetty miehen kanssa oleilulle, toivottavasti auton hakemiselle, siivoilulle, jumppailulle ja niin edelleen.
Eli seuraavan kerran todennäköisesti kuulemmekin sitten Suomesta!
Sara xxx
3 kommenttia on "Paras pastasalaatti."
  1. Oi nam! Testiin menee �� -Eeva

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästäkin!
    Näyttää herkulta :p

    Pitää vaan käydä jossain muualla, kuin tossa meidän lähikaupassa että saa kunnollista gluteenitonta pastaa :)

    VastaaPoista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!