Ihana Søstrene Grene!

31.8.2016
Tämä kauppa saattaapi Tanskan matkaajille olla tuttu, mutta minä sekosin ehkä täysin, 
kun huomasin miehen kotikaupunkiin avatun uuden putiikin:

Tämän kuvan jo jaoinkin instagramissa; mikä tahansa skandinaavinen putiikki tuntuu kuin kotimaiselta. Ja erityisesti tämä Søstrene, sillä tyyliltään sisustustarvikkeet olivat just minun mieleen.

Søstrene Grene on siis vähän Tigerin tyylinen pikkutavarakauppa, missä kierretään kaupan läpi eri tavarakokonaisuuksien läpi. Hinnatkin olivat ainakin Irlannissa samaa eli melkoisen edullisia!

Miten innostuinkaan, kun vihdoin löytyi kehyksiä meidän tauluille, julisteille ja valokuville eikä tarvitse ajella 4h päähän Dublinin Ikeaan. Ja muutenkin hieman ohuemmat ja sirommat kehykset miellyttivät silmää.

Kotona alkoi toki valtava rymsteeraus ja paremmat päivänsä nähnyt olohuoneen matto siirtyi meidän makkariin sängyn alle ja sohvan edusta keveni yleisilmeeltään hurjasti. Toisen samanlaisen meinaan vielä ensi kerralla anoppilassa käydessä hakea tuohon nojatuolin eteen.

Ylläolevassa kuvassa on vähän kaikkia lempparielementtejäni:
luonnonkuituja, terästä, villaa.

Lattia on kamalassa kunnossa, mutta onneksi koira on söpö <3

Uusi syysmallisto julkaistaan ihan pian ja siellä oli tosi söpö musta tarjotinpöytä, mitä haaveilen Hemnes-sivupöydän sijaan. Liikkeen somistuksesta varastin idean laittaa keskeneräisen neuletyön tuollaiseen lasikuutioon. Kehyksiä en ole vielä ehtinyt mallaamaan seinälle taikka valitsemaan niihin sopivia kuvia, mutta pikkuhiljaa :)

Isoa taulua sen sijaan kaavailen tuohon tauluhyllylle ruman storage heater-patterin yläpuolelle viemään siitä fokusta. Kaupan juliste todennäköisesti vaihtuu pois yhteen ihanaan mustavalkoiseen valokuvaan ja vielä vähän mietin vedänkö reunukset kalkkimaalilla antrasiitiksi.

Mä luulen, että tuolla kaupassa tulee vielä huokailtua yhtä sun toista ja vaikka heidän lähin liike Suomeen nähden sijaitsee Etelä-Ruotsissa, voisin kuvitella ketjun pikkuhiljaa laajenevan pohjoisemmaksikin. Nimittäin tuo miehen kotipaikka on aika random avata tällainen liike, mitä ei näkyisi olevan edes Dublinin keskustassa, vain vähän syrjemmässä sielläkin.

Søstrene Grene-nettisivu on kuiteskin ehdottomasti vierailun arvoinen, sillä sieltä voi katsella inspismielessä kuvastojen nättejä stailauksia sekä DIY-teeseitseideoita.

Oi miten iloinen skandinaavi täällä nyt asustaakaan, kun edullisesti sai freesattua kotia :) 
Vielä etsin täydellisiä sohvatyynytpäällisiä vanhojen kulahtaneiden tilalle, mutta siitä vaikka sitten toisella kertaa. Mukavaa keskiviikkoa, Sara xxx

2 kommenttia on "Ihana Søstrene Grene!"
  1. Oi, mitä ihanuuksia. Tuonne on pakko päästä. Ihme paikoissa niillä on kyllä liikkeet täällä. No, joskus Dublinissa käydessä pitää kyllä käydä. Huomasin, että tämä liike pelaa Franchise-periaattella, eli ehkä se selittää... Ei ihme, että tulit sieltä kädet täynä tavaraa ulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsit, pitäisköhän pistää Galwayhin kauppa pystyyn?? :D ois kyllä aika unelma työ, varmaan ostaisin kaupan itse tyhjäksi :D :D

      Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!