Perhe- ja arkimietteitä.

21.8.2016
Voi jessus, että oli masentava teksti tuo edellinen :D No juu, eipä tämä "ulkomailla" elo aina auvoista ole, mutta kyllä kuitenkin suurimman osan ajasta :) Onhan mulla täällä tosi ihania paikallisia ystävättäriä myöskin ja sitten meidän ihana Suomi-kerho, keiden kanssa juuri eilen treffasimme Galwayssa. Ihan parasta <3

Nämä kuvat nyt on tätä peruskauraa tässä blogissa; tämä yksi perhe rannalla.

Mut kuulkaa säällä kuin säällä käydään rannalla ja vielä enemmänhän tietysti tällaisessa tuulessa ja sivuittain Atlantilta pyyhkivässä tihkusateessa. Löydettiin taas uusi ranta ja rannalla on aina kaikki paremmin :) Ja ylipäätänsä yhdessä tekeminen vaikuttaa heti perheen hyvinvointiin. Kovasti olen miettinyt viime kevättä ja miten sumussa se meni ohi kauhean aikataulutettuna ja juuri sillä fiiliksellä ettei me viisi+koira oikein ehditty tekemään (Dublinin reissua lukuunottamatta) mitään yhdessä.

Toki minulle jumppaohjelma oli tosi tärkeä henkireikä, mutta tietenkin se vei sitä meidän viiden laatuaikaa minimiin. Nyt olenkin pyrkinyt jumppailemaan sitten miehen tauon jälkeen dvd lapsenvahtina. Win-win sekin tavallaan; lapset saavat ruutu-aikakiintiönsä 45 min jumppailun aikana ja toisaalta voidaan daddyn ollessa kotona vain olla yhdessä. Kukaan ei toistaiseksi tästä järjestelystä valita. Hatunnosto vain kaikille työssäkäyville vanhemmille, ketkä sumplivat omia harrastuksiaan lasten harrastusten ja työvuorojen mukaan! 

Jokatapauksessa tämä yhdessä vietetty aika tuntuu nyt erityisen ihanalta, vaikka mitään sohvalla istumista kummempaa ei tapahtuisikaan :)

Kovasti jo tuleva kouluarki siintää mielessä ja tulevan syksyn järjestelyt. Meillä siis tosiaan keskimmäinenkin aloittaa nyt koulutiensä ja se tuo taasen erilaista rytmiä arkipäiviin. Ja Elsillä alkaisi lokakuussa 3-v. syntymäpäivien jälkeen kunnallinen playschool/kerho. Paitsi nyt selvisi, että toivomiemme aamusessioiden sijaan (9:30-12:30) hän saakin 3 x iltapäiväsessiota (13:30-16:30) ja ilmainen playschool on vasta tammikuussa. Siihen asti hinta on varsin suolainen á 12e/päivä. Tuo iltapäiväaika on nyt aika turhauttava muutenkin, kun näinollen veisin E:n 13:30, hakisin Jamesin 14:00, Fionnin 15:00 ja Elsin hakisin 16:30. Mehän asutaan 10 minuutin kävelymatakan päässä koulusta ja kerhosta, mutta toisinaan rankkasateessa on pakko ajaa autollakin nuo pienet välimatkat, että en sitten oikein tiedä mitä me noissa pikkuväleissä ehditään tehdä?

Elsi odottaa playschoolia valtavasti ja mietimmekin nyt jospa tammikuuhun asti lähettäisimme hänet sinne kerran viikossa ja kerran viikossa päiväkotiin, mihin hän myöskin kaipaa kovasti? Keväällä päivä päiväkodissa järjestely toi minulle tasaisen oman hetken, mutta erityisesti Elsi tuntui jo kaipaavan omia kavereita. Vaikka saatankin olla suht pro-kotihoito, olen ehdottomasti sitä mieltä, että 3-vuotiaasta eteenpäin he alkavat tarvitsemaan jo omia kavereita ja päivät äidin kanssa eivät vain riitä, vaikka kuinka virikemutsi olisikin.

Niin, että päätöksiä pitäisi tehdä ja rutiineja itsekkin rakastavana ihmisenä odotan kovasti minkälaiseksi meidän arki muodostuu? Missä välissä ulkoilutan koiraa, entäs bloggailen, siivoilen, jumppailen jne.? Tykkään tehokäyttää muut ajat niin, että lasten kanssa olisin mahdollisimman läsnä ja varmaan suurin aikaavievä osa päivistä menee ihan ruoanlaittoon. 

Vielä viikon verran jokatapauksessa lomaillaan ja aikataulut ovat olemattomia. Hengataan vielä hetki yöpuvuissa myöhälle aamupäivään, treffataan kavereita, yritän järjestellä lopunkin kämpän huoneiden muutamisen jälkeen kuntoon niin ja juhlitaan loppuviikosta 80-vuotiasta appea :) 

Miten teillä muilla on arki lähtenyt käyntiin ja miten sumplitte aikataulut? Jääkö perheelle paljon yhteistä aikaa ja koetteko sen tarpeelliseksi?

Tämä rappiomutsi tarjoili tänään illalliseksi täytettyjä pitaleipiä ja antoi heidän katsoa leffaa tavallista myöhempään. Kunhan saan heidät tästä nukkumaan, ajattelin vielä itsekkin lueskella blogeja ja sen sellaista. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Sara xxx

2 kommenttia on "Perhe- ja arkimietteitä."
 1. Vuosien kotona olon jälkeen, arki on todellakin pitänyt järjestellä uudelleen, että ehtii kaiken. Nyt kun itse opiskelen, ei aikaa omalle liikuntaharrastukselle arkena ole vielä oikein löytynyt. Arki-illat haluan kuitenkin olla lasten kanssa, ja kun opiskelen, koulujuttuihin menee myös aikaa. Viikonloppuna olen sitten jumpannut ja käynyt lenkillä. Yritän kuitenkin pitää liikunnan mukana, koska siitä saan sitä energiaa tähän arkeen!
  Perheen yhteistä aikaa on sitten viikonloppuisin. Ja arki-iltaisin, jos miehellä ei ole töitä ja itsekin voin olla tekemättä kouluun liittyviä juttuja :)
  T. Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On arki monelle varmasti aikamoista palapelia, mutta totta se on, että pienikin liikunta-aktiviisuus tuo todella paljon jaksamista ja pirteyttä elämään. Mäkin yritän koulujen jälkeiset ajat pyhittämään mahdollisimman paljon todellakin läsnäolemiselle ja tietysti teemme yhdessä läksyt ja yritän ottaa aikaa, että tulisi kuunneltua kaikki pienten tarinat ja juttuset. Täyttä elämää vai mitä :) <3

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!