Killarney, co. Kerry.

21.9.2016
Se jännä tunne, kun ajaa sellaisille seuduille, missä ei ole ikinä ollut. Ei ole mitään tietoa, miltä näyttää ja mitä odottaa. Tuttujen teiden jälkeen auton nokka alkaa nousemaan aina vain kumpuisemaan maastoon. Pienten kylien läpi, kukkuloiden ja laaksojen ohi, missä mustina pisteinä laiduntaa lehmiä tuttujen lampaiden sijaan, kunnes tie alkaa kaartua laaksoon, minkä horisontissa kohoaa jylhänä valtava vuoristo! Irlannin korkeimmat huiput, MacGillycuddy's Reeks

Näky on niin uskomaton ja sydänpamppaillen ajelee ettenpäin ja miettii vain, mitä muuta tällä paikalla on tarjota. 

Ja sitten yht'äkkiä saavutaankin pieneen kaupunkiin. Miehelle heipat ja lykkyä tykö ja lähdemme lasten kanssa katselemaan ympärillemme.


Mikä suloinen sekoitus pientä peri-Irlantilaista pikku kaupunkia, turistikojua ja sitten taas kulman takana sen näköistä, että olisikin vaikkapa Pariisissa taikka Lontoossa! Kadunväliköistä vilkkuvat vuorten huiput taustalla ja keskustaa viertää valtava kiviaita ja sen taakse avautuu suuren suuri puisto; kansallispuisto The Demesne ja karttaa tutkailemalla myöskin valtava järvi Lough Leane. 

Olisipa meillä ollut aikaa mennä näkemään myös tuo kaikki... 

Sitten takaisin miehen luokse ja pikapikaa samanlainen kävely kierros näyttämässä, mitä kaikkea jo näimme. Mies on vähintään yhtä ilahtunut ja ihastunut paikkaan, kuin minäkin ja lapset.

Reissussa on oltu jo aamusta asti ja väsymys ja nälkä painaa sekä tiedossa oleva 4 tunnin paluumatka. Silti ei voi pyyhkiä innostunutta hymyä kasvoilta. Miten paljon tällä paikalla voisikaan olla annettavaa? Miten upeita maisempia koko County Kerryssä voi ollakaan? Tämän täytyy olla Irlannin kaunein kolkka - siitä olen varma.

 Kotimatkalla on vielä pysähdyttävä katsomaan taaksepäin ja yhteistuumin huokaamme, että jos tänne ei palata muuten, tulemme ehdottomasti edes lomalle Killarneyyn koko perheellä heti kun voimme...2 kommenttia on "Killarney, co. Kerry."
  1. Killarney on kyllä ihana kaupunki. Meiltä sinne ajaa reilussa tunnissa. Tulee käytyä aivan liian harvoin. Tuo teidän automatka näillä teillä oli kyllä pitkä. En tykkäisi ajaa sitä pimeällä. Lapset taas niin söpöjä, että eikä vanhemmissakaan mitään vikaa. Mukavaa loppuviikkoa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missäs kunnossa se Killarney-Cork tie onkaan? Ja juu kesti kyllä aikalailla silmän tottua pimeällä ajoon. Mähän en yleensä nenääni ulos pistä kello iltakuuden jälkeen muutenkaan :D Onneksi limerickistä eteenpäin oli motaria ja Galway-Clifden serpentiini tie taas on niin tuttu, että sen ajaa pilkkopimeälläkin :)

      Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!