Lempiruoka-resepti.

17.9.2016
Tätä reseptiä olen alunperin kehitellyt jo melkein kaksi ja puoli vuotta. Söin kaverin luona salaattia, mikä oli niin hyvää, että halusin tehdä siitä oman versioni. Jo reilusti yli vuosi sitten ruoka saavutti nykyisen muotonsa ja siitä tuli koko perheen suosikki. Tämä on varmaan sitten se kotiruoka, mitä teen lapsille, kun he vierailevat aikuisena kotona :) Pelastaa mitätänäänsyötäisiin-draamat ja maistuu aina.

Bataatti-kikherne-feta-lämmin salaatti voisi olla kai lähin nimi:

Sen lisäksi, että tämä ruoka on taivaallisen herkullista, se on myös superhelppoa ja nopeaa valmistaa. 

Tarvitset likimain 30 minuuttia ja yhden ison bataatin (tai 4 pientä, sellaista nyrkin kokoista), kaksi tölkkiä kikherneitä, valkosipulia, punasipulia, kurkumaa, porkkanaa, tuoretta korianteria, hyvälaatuista fetaa ja auringonkukansiemeniä.

Alkuun uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sen jälkeen kuutioi bataatti uunipellille ja silppua päälle valkosipuli ja punasipuli (nämä voi myös jättää pois, jos ei maistu) ja käyttämäsi ruokaöljy. Itse yhäedelleen käytän kookosöljyä, koska se kestää parhaiten kuumuutta. Se tokin on usein kiinteänä ja laitankin pellin kuvanmukaisesti uuniin ja n. minuutin parin päästä öljyn sulaessa, sekoittelen kasvikset kunnolla ja jätän paistumaan.

Seuraavaksi kikherneet huudeltavaksi lävikköön ja tässä vaiheessa laitan auringonkukansiemenet pannulle paahtumaan. Kuten viimeksikin kirjoittelin; paahtaminen kannattaa aloittaa kylmältä pannulta ja pannua heilutella tasaisin väliajoin, etteivät siemenet kärvähdä. Ota ne pois lämmöltä heti värin muuttuessa molemmin puolin kullanruskeaksi.

Bataatin paistoaika on 30 minuuttia ja kun paistoaikaa on kulunut 20 minuuttia, levitän päälle huuhdotut kikherneet ja niiden päälle reippaasti kurkumaa. Tämä taas makuasia, itse tykkään enemmän :) Sitten uuninluukku kiinni ja paistamista se loput kymmenen minuuttia.

Tuossa ajassa ehtii seuraavan vaiheen mitä mainioimmin eli laitan tehosekoittimeen 3 porkkanaa pilkottuna, puntillisen tuoretta korianteria ja lorauksen oliiviöljyä ja surrautan ne keskenään 'massaksi'. Jos sinulla ei ole teharia, porkkanat voi myös raastaa ja korianterin silputa vaikkapa keittiösaksilla ja öljyn lorauttaa koko ruoan sekaan. Ja jos korianteri ei maistu (Elisa ;)), sen voi myös korvata vaikkapa rucolalla tai babypinaatilla.

Puolen tunnin paistoajalla bataatin palat muuttuvatt suussasulaviksi ja kikherneet hiukan rapsakoiksi ja ne voikin sitten kipata tarjoiluastiaan. Mukaan sekoitetaan porkkana-korianteri ja päälle murennetaan maun mukaan fetaa. Itse valitsisin siis aitoa täysrasvaista kreikkalaista fetaa (myös koska yritän vältellä lehmänmaitoa) ja pilppuamisen sijaan yleensä murennan n. puoli pakettia salaatin sekaan. Tämä siksi, että alkuun lapset aina napsivat kuutioidut fetat ja minusta koko ruoan ideana on makean bataatin ja suolaisen fetan makuharmonia :) Ne todella ovat taivaallisia yhdessä.

Jos joku ei pidä fetasta (ei voi ymmärtää, mutta mun mies on yksi näistä) voi fetan korvata esim. pieneksi leikatulla chorizolla.

Ja lopuksi sitten siemenet mukaan, mustapippuria ripaus ja syömään!

Meillä ei useinkaan jää tästä ruoasta leftoverseja, mutta jos näin käy, on jämät on mahtava lounas esim. kuutioidun avocadon ja tomaatin kanssa ns. buddhabowlina.

Pahoittelen, että nämä kuvat ja eilisenkin postauksen on tällaisia vähän muovisen näköisiä. Olin vahingossa laittanut jonkun ihme kurviasetuksen kameraan päälle enkä tajunnut alkuun, mistä saan sen pois tai ettei se kytkeytynytkään automaattisesti pois kameran sulkiessa. 

Mutta vaikka kuvat nyt eivät teekkään ruoalle oikeutta, niin voin käsi sydämmellä vannoa, että maku on aivan mahtava. Kunnon comfortfood <3

Mä jatkan nyt headcoldin parantelemista. Suomennosta moiselle taudille ei taida olla, mutta päätä särkee ja on kurja flunssainen olo ilman nuhaa taikka kurkkukipua. mukavampaa viikonloppua teille muille ja kuulemisiin! Sara xxx



6 kommenttia on "Lempiruoka-resepti."
  1. Sulla on, Sara, ihana blogi! Useampana iltana oon vauva maratonimettäessäni lueskellut.

    Ulkosuomalaisuus on kiinnostava teema, koska se on itselläkin haaveissa joku päivä.

    Lisäksi oon ihastellut sun vegeruokaohjeita - itsellä kun ei aina meinaa mielikuvitus riittää. Useampi ohje sulta tulossa testiin Tänään oli vuorossa tämä ja vitsit, että oli hyvää! :) Alakouluikäiset kasvisruokailijat olivat hieman epäluuloisia, ei ehkä heille tuttuja makuja. Mutta mulle tämä tulee varmasti vakirepertuaariin! Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ihana, että kommentoit ja olet sielä <3 Ja kiva, että resepteistä on iloa. Niitä on kiva tänne kirjoitella, kun tuntuvat olevan suosittuja :) Ja se sun vauveli on niin ylisöpöliini, oi että! Pusuja teille <3

      Poista
  2. Oi miten taas herkullinen ohje, ehdottomasti tätä täytyy tehdä!
    Kiitos taas!
    t. Miiru

    VastaaPoista
  3. Tulin tänne taas etsimään ruokainspistä. Sulla on niin paljon kivoja reseptejä! Tätä meillä sit syödään huomenna.

    VastaaPoista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!