Rikastetut köyhät ritarit.

23.9.2016
Ruokaidiksiä pukka tällä viikolla ja tämä jatkaa tätä nopeaa ja helppoa linjaa.

Fetalla rikastetut köyhät ritarit. N A M!

Ei rakettitiedettä taaskaan, mutta voi jessus miten hyvältä maistuvaa.
Jopa niin hyvältä, että voisi kuvitella syövänsä jotain todella syntisen epäterveellistä :D

En ole aikaisemmin kokeillut tehdä köyhiä ritareita suolaisena versiona enkä itse ritareja hillollakaan ole syönyt vuosiin. Enkä ole iso paistetun kananmunan ystävä sellaisenaan; valkuainen ja keltuainen pitää ehdottomasti olla sekoitettuna ja kaverina jotain juustoa.

Feta nyt on aika ihanan helppo, mutta muistuttelen, että tämäkin toimii myös muilla juustolajikkeilla ja toki vaikkapa peksu-pekonin kera. (olettaisin, kasvisyöjän mutulla)


Helppoa siis kuin heinänteko:

tarvitset kaksi siivua paahtista, kaksi kananmunaa, punasipulia ja (kirsikka)tomaattia, hyvälaatuista fetaa ja halutessasi pestoa. Palaan pestoon hiukan alempana.

Näin tein:

- Paahdoin kaksi siivua gluteenitonta paahtista (muukin käy, erityisesti monivilja) oikein hyvin. Saa siis mennä kuivemman puolelle, mutta ei toki kärvähtäneen :)

- Rikoin kaksi kananmunaa soppalautaselle ja vispasin ne rikki haarukalla.

- Pilppusin pienen punasipulin ja ison kourallisen kirsikkatomaatteja

(Tässä vaiheessa paahdoin pannulla pestoon pinjansiemenet)

- Nokare voita kuumalle sen verran isolle paistinapannulle, että paahtikset ja kasvikset mahtuvat siihen yhtäaikaa paahtumaan. 

- Ensin kasvikset pannulle ja ripaus mustapippuria niiden päälle ja samalla kastelin toastin palat kauttaaltaan kananmunaan niin, että kosteus pikkusen rupesi imeytymään leipään ja sitten heti molemmat palat pannulle paistumaan. 

Kun ensimmäinen puoli oli pikkaraisen jo hyytynyt, kaadoin kulhosta kananmunanjämät molempien leipien päälle. Toastin reunojen yli leviävän kananmunan 'keräilin' puuhaarukalla sen päälle ja sitten vaihdoin paistopuolta. Samalla toki paiston lomassa sekoittelin sipuli-tomaattisekoitusta.

- Sitten murensin fetaa ritareiden päälle ja otin pannun lämmöltä.

- Nostin paistinlastalla köyhät ritarit fetoineen lautaselle ja kippasin paistuneet tomaattisipulit päälle.

Omaan annokseeni tein meidän suurinta suosikkia rucolapestoa. Maailman helpointa, mutta tietysti kaupan basilikapestokin sopii. Toisaalta rucolapesto on niin herkullista ja tuoretta ja helppoa tehdä, että suosittelen sitäkin koklaamaan.

Simppelisti vaan tuoretta rucolaa reilusti, oliiviöljyä ja paahdettuja pinjansiemeniä surrautettuna teharissa (olettaisin sauvasekoittimen pystyvän samaan) sileäksi. Taivaallista! Tätä meillä menee muissakin ruoissa paljon. Oiva tapa myös saada tuoretta lehtivihreää lasten suuhun ;)

Kaveriksi sopisi myös simppeli salaatti lautasta täyttämään, mutta mä söin just tätä ennen varmaan 5 porkkanaa ja päätin kuitata raakakasvikset sillä ;) 

Kerrassaan herkullinen vaihtoehto esim. viikonlopun aamiaiseksi tai brunssille. Omassa tapauksessani vähän vähälaisesti syödyn päivän päätteeksi huutonälkään, kun ruoka tarvitsee nopeasti.

Et sellaista. Toivottavasti feta-reseptit ei tule jo korvista, kääk :D

***

Hei ja loistavaa perjantaita kaverit ja kiitos kivoista kommenteista ja toivottavasti blogin vilkkaampi ilmestymistahti on kiva juttu teistäkin. Mulla tällä hetkellä inspistä postauksiin piisaisi enemmän kuin aikaa. Toki mielelläni otan vastaan postausideoita taikka muita parannushedotuksia. 

Mut nyt lounaalle. Tätä en taida kehdata tehdä uudestaan, kun vasta viimetteeksi eilen illalla söin, hih! Sara xxx

4 kommenttia on "Rikastetut köyhät ritarit."
  1. No nam!
    Mä ajattelin otsikon ja ingrenssin luettuani, että makeita fetalla.
    Vaan eipäs ollutkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha se olisi mullekkin vähän villi veto :D Mut toki nuo tomaatit ja pesto toi vähän makeutta :))

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen resepti!! Niin testaan tätä. Hei millanen tehari teillä on? Vinkkejä? Meillä on vain blenderi (eri asia?) ja sillä ei saa kätevästi mitään tehtyä, kun esim pestoa tehdessä ainekset jää terän "alle".
    Mulla on nyt paljon postauksia lukematta kun meillä ollut kiirettä ja reissua, ihanaa kun tääl odottaa niin paljon lukemista kunhan saan omaa aikaa :)
    Marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on siis ihan vain lidlistä ostettu pieni tehosekoitin. Täällä http://housefive2.blogspot.ie/2016/09/chunky-monkey-nice-cream.html#.V-90v2Xgj8s näkyy se meidän oma. Halpis parin kympin kone ja blenderi tosiaan sopii paremmin nestemäisille soseutettaville. Kiva, että olet sielä ja kommentoit <3

      Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!