Toppatakkipohdintoja kauniina syyspäivänä.

18.9.2016
Tuli lueskeltua tuolla facebookissa tänä aamuna keskustelua toppatakeista ja vaikka tavallaan näin alkusyksystä aihe tuntuu kaukaiselta, jäin pohtimaan omaa takkitilannettani. 

Ja oikeastaan en vain pohtinut vaan myös tajusin, että nyt voisi olla hyvä käydä mun takkivalikoima läpi, koska toki tämä kutistunut olemus voisi vaikuttaa aikalailla takkikaapin sisältöön. Hirmuisen kiva juttu juu pienenevä kroppa, mutta olin suoraan sanoen järkyttynyt, että kahta (toinen nyt loppukesästä ostettu lyhyt kevyttoppis ja toinen viimeksi vuonna 2007 kunnolla mahtunut villakangastakki) lukuunottamatta kaikki oli liian isoja. Jopa viime talven lempparini Vero Modan vaaleanharmaa pitkänmallinen villakangastakki oli vähän turhan grande. Tai no se varmaan nyt menee paksun neulepaidan kanssa.

Irlannin talvet ovat yleensä lämpöasteiltaan leutoja, mutta kylmä viima Atlantilta menee kyllä luihin ja ytimiin. Mä ainakin olen sen verran vilukissa, että tarvitsen jo alle 8 asteen kylmyydessä kunnon takin. Tähän asti mulla on ollut yksi susiruma Cubuksen musta karvareunusparka, mille olen antanut armonaikaa aina uuden talven. Nyt se on jo niin hiutunut ja haitunut ja teltta päälläni, että ehkäpä vihdoinkin voin sen sovinnolla laittaa eteenpäin. 

Tutkaillessani vaihtoehtoja tilalle suosikikseni lempparikseni valikoitui tämä Nelly.comin parka:


Nämä Nellyn takit on vissiin olleet aika suosittuja ja olisi tosi mukava kuulla, jos sieltä löytyisi joltakulta käyttökokemuksia?

Olin ajatellut toppisasioiden olevan ajankohtaisia vasta ehkä marraskuussa, mutta sitten vähän pelästyin, että jospa takkeja myydään nyt skandinaavisiin tilauksiin, jääkö omaa kokoani jäljelle? Tiedättekö niinkuin lastenvaatteissa voi käydä, jos ei kausia ennakoi vähän etukäteen.

Tuo takki nyt ei ole edes hirmuisen kallis, mutta huvittavaa kyllä; Irlannin sivustolla se maksaa kymmenen euroa enemmän kuin Suomen sivustolla, häh?!?

Minkälaisia ja merkkisiä talvitakkeja teiltä muilta löytyykään?

Myös meidän Fionn ja ehkä Elsikin ja Liam tarvitsisivat uudet talvitakit.
Fionn on nyt hurahtanut viime talven takista ohi (kolme talvea se menikin itseasiassa) ja se siirtynee pikkuveljelle. Fionnille haaveilen tästä Nextin nätistä toppatakista:


Se olisi tyyliltään samistelutarpeisiini tarpekseeksi samalainen pikkuveljen takin kanssa ;)
Iloisen värisen pipon kanssa varmasti just passeli ja kun hän on nyt kulkenut alkuvuodesta asti Kappiksen kirkkaankeltaisessa takissa, ihan mukava olisi vaihteeksi saada vähän hillitympää väriä :)

Kyllä meiltä sitten yhdet toppapuvutkin löytyy per muksu, mutta niitä tulee käytettyä tosi vähän. Lähinnä viikonloppuisin, jos lämpöasteet todella laskee lähelle nollaa ja ollaan ulkoleikeissä. Luntahan en vielä täällä maassa ole nähnyt.

Mutta nyt onneksi aurinko paistelee nätisti ja riittää vielä syyskamppeet ja lähdetään käväisemään kaupassa ostamassa eväitä meidän huomisille seikkailuille. Aikamoinen päivä tiedossa ja otan kyllä kameran mukaan ja toivottavasti saan otettua kuvia minulle ihan uudesta nurkkauksesta tätä Irlannin saarta. Palailen niihin sitten varmaankin tiistaina. 

Ihanaa sunnuntaita kaikille lukiojoille ja muuten vain sivuani vilkaiseville <3 Sara xxx

2 kommenttia on "Toppatakkipohdintoja kauniina syyspäivänä."
 1. Ihan mahtavaa, onnea pienentymisestä!
  Sun treeni on tuottanut hienosti tulosta <3
  Mä tilasin muistaakseni kerran nellyltä parkan sovitukseen, mutta se oli mitoitukseltaan aika suurta :(
  Toki näitähän oli eri malleja vissiinkin.. :D
  Täytyy sanoa, ettei mitään haisua ensi talven takista. Ehkä meen sillä samalla sinisellä haltin untsikalla, joka on palvellut nyt kolme talvea jo :) Villakangastakki on sen sijaan pakko ostaa uusi!
  Pienin saa mennä siskonsa vanhoilla ja isommille lienee ainakin jonkinlaiset hankinnat edessä. Onneksi sentään skimbakamat menee vielä tämän talven!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katoin kanssa Nellyn sivulta, että olisi isoa kokoa. Ehkä uskallan siis tosiaan tilata kokoa pienemmän. Tai täytyy sit talveksi laihduttaa kahta rankemmin :D

   Se on kyllä niin kätevää, kun voi pienemmille kierrättää, mutta tuon isoimman tarveostokset tulevat kyllä kalliiksi. Jonkunmoiset talvikengät/nahkanilkkuritkin hänelle vissiin tarvitsisi. Mies saa kyllä maksaa omat takkinsa ;)

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!