Vielä kerran ihana Kylemore Abbey.

29.9.2016

Tämä viimeinen kuukausi tällä Connemarassa (!!!) tulee varmasti olemaan täynnä nostalgiaa. Niin monta paikkaa, missä haluan vielä käydä ja kuvailla ja painaa mieleeni. Tietenkin tulemme tänne kylään ja ystäviä tapaamaan, mutta ehkäpä käytämme nyt seuraavat kuukaudet rauhassa tutustuen uusiin huudeihin.

Kylemore abbey on ollut alusta asti yksi sellainen tärkeä paikka ja missä on tullut paljon kuvailtua ja käveltyä ja tietenkin meidän viikottainen muskari on tapahtunut juuri tuolla.

Joka maanantai nipistän itseäni, että meillä on kuvankauniissa Kylemoressa harrastus.

Syyslukukausi lähti osaltamme vähän köpelösti käyntiin, kun saavuimme paikalle juuri, kun Sister Karol, muskaria pitävä nunna, oli lähdössä pois. Muistin ajan väärin ja siispä olimme paikalla vasta muskarin loppuessa. Tummasin sitten, että kenties vihdoinkin voisimme tutustua kartanoon vähän paremmin sisältä, kun kahden vuoden ajan olimme käyneet vain musiikkiluokassa.

Huh mikä optinen harja, mutta Irlannissa ei koskaan oikein tiedä, minkä linjan mukaan suoristaa kuvia :D Ei se ole just niin vatupassista kiinni :)

Tuo Abbey ja sen tilukset ovat ihan uskomaton turistimagneetti ja sydäntalvea lukuunottamatta sielä on aina paljon väkeä. Siis aivan tungokseen asti.  Toisaalta ymmärrän, sillä Abbeyn historia on mielenkiintoinen ja paikka on pidetty aivan älyttömän hienosssa kunnossa.

Historia-fanina jaksan ihastua tarinoihin vuosikymmenten takaa vaikka kuinka...

 Muskari ja musaluokka on tuossa Billiard roomissa ja sielä tosiaan erityisen kaunis valtava lasikatto.

Muuten pääsy on lähinnä noihin oikean alakulman huoneisiin. Joka puolella on kertomuksia, mitä missäkin tehtiin ja minkälaisia omistajat olivat, ketkä tuola kävivät jne.

Tässä kauniissa keltaisessa huoneessa tapasivat naiset kokoontua illallisen jälkeen :)

Mähän en siis ole katsonut Downton abbeyta televiisiosta muutamaa jaksoa enempää, vaikka tiedän, että se olisi varmasti ihan mun juttu. Äitini sitä kovasti seurasi ja heräsin koko Downton-huumaan jo sen pyörittyä useamman tuotantokauden. No kesken kausien en haluaisi aloittaa eli jostain pitäisi metsästää ykköskausi dvd-boxina. Vähän pelottaa ruveta tuotantokausia katsomaan, kun Desperate Housewifesien kanssa meillä kävi Liamin kanssa sellainen klassinen "vielä yksi jakso" miltei joka ilta ja valvottiin aivan hävyttömän myöhään.

ONNEKSI meillä ei ole Netflixia (ollaankohan ainoita ikinä?!).

Tämä paikka siis ollut hyvin samantyylinen stately home, kuin Downton Abbey ja aikanaan se place to be. Englannin kuningaskin olisi kuulemma halunnut ostaa tilukset ja rakennukset Irlannin loma-asunnokseen, mutta omistaja Mitchell Henry ei suostunut myymään.

Juu ja vallan mainio leikkipuistokin... huomasin sitten tämän kuvan käsittelyssä, että tuohon monitoimimekkoon oli tullut iso ammottava reikä. Onneksi sen saa ihan siististi korjattua, mutta aikamoinen resuriitta tämä meidän tytär. Kehen lie tullu ;D

Vähän suru puserossa (ah miten vihaan tuota sanontaa, mutta se on niiin sopiva) kävelin Kylemoressa maanantaina miettien miten ikävä minulla tulee sinne. Kunnes äitini informoi, että uuden kotipaikkakunnan kyljessä on miltei vastaava Muckross House

Heh, että seuraavat historiakuvat sitten sieltä :) Olikos siellä ruudun takana muita keihin uppoaa Downtonit ja muut kartanotyylit ja historiat? Puhumattakaan noista upeista puutarhoista!

Taidan ruveta suunnittelemaan meidän tulevien viikonloppujen kohteita jo ihan pian. Muutto tuntuu taas astetta kivemmalta ajatukselta :)) Sara xxx
5 kommenttia on "Vielä kerran ihana Kylemore Abbey."
 1. Onpa ihastuttava sisältäkin tuo Kylemore abbey!
  Onneksi on uudessakin paikassa vastaavaa odotettavissa :)
  Pidän aivan hirveästi tuollaisista vanhoista kartanoista ja tietysti seurasin Downton Abbeyn alusta loppuun :D
  Sinä onnellinen pääset tutustumaan noihin kartanoihin ihan kodin läheisyydessä!
  Nyt tuli noista kartanoista mieleen kaivella kirjahyllystä joku kartanoromantiikasta kertova kirja ja viettää viikonloppu lueskellen vähemmän asiapitoista :D
  t. Miiru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja hei, jos et ole nähnyt, sellainen leffa kuin Gosford Park on aivan ihana. Mä luulen, että tämä kartanoihastus on lähtöisin, kun katsoin aina mummini kanssa sitä Stephen Fryn Jeeves-sarjaa.

   Downton abbey täytyy kyllä saada käsiin. Loistavaa ajanvietettä syysiloihin luulisin :))

   Poista
 2. Oi Kylemore Abbey on kyllä niin kaunis paikka! Muutama vuosi sitten oltiin road tripilla ja itseasiassa yksi yö vietettiin Clifdenissä, pitkäperjantaina oli vaikea löytää aukiolevaa ravintolaa... Connemara on niin kaunis alue!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Connemara on. Tätä kolkkaa tulee kyllä niin ikävä, mutta lnneksi tänne pääsee ystävien luokse kylään ❤️ Pitkäperjantai tosiaan taitaa olla ainut päivä vuodesta, kun baarit ja ravintolat ovat kiinni. Hoteilleissa lienee ainut paikka, missä saa tarjoilua :) kiva, kun kommentoit :)

   Poista
 3. mahtavaa, Sr Karol on mun entinen musiikin openi ja Kylemore entinen kouluni 90-luvulta, saatte huippuopetusta, ihanaa:)

  VastaaPoista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!