City girl.

9.10.2016
Hauska, kun tämän postauksen aihe oli pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa, sattui Uuden Kuun Emilia  blogissaan kirjoittamaan miltei samasta asiasta.

Tiedättekin varmaan, että olen Helsinkiläinen ja aina kokenut itseni kaupunki-ihmiseksi. Muutto tänne takuuksien taakse Länsi-Irlantiin parin tuhannen ihmisen kylään oli pääkaupunkilaiselle melkoinen hyppy tuntemattomaan, mutta myös mukavuusalueen ulkopuolelle. 

Aika pian tajusin, että täällä kaikki tietää toistensa asiat ja ovat joko sukulaisia, parhaita kavereita, naimisissa keskenään jne. jne. Tämä ei nyt ole yleistys pieniä kyläyhteisöjä kohtaan vaan ihan totisinta totta, koska tämä Clifden ja ympäröivät kylät ovat todella eristyksissä muusta asutuksesta.Jo silloin kun muutimme tänne, sanoin Liamille, että meidän kuukausibudjettiin on sitten laskettava bensat Galwayhin tasaisin väliajoin. Lähimpään kaupunkiin siis ajaa sen 1h15min ja kyllä me tosiaan sielä suhteellisen usein käydäänkin. Asioilla (koska täältähän nyt ei elintarvikkeiden lisäksi saa oikeastaan mitään. Miehen pankilla ei esim. täällä ole toimipistettä, virastot ja sairaala myöskin sijaitsevat tuola Galwayssa), mutta myös hukkumassa ihmisvilinään anonyymisti, katselemaan ohikulkijoita, inspiroitumaan katutyylistä. Myös lapset tykkäävät käydä kaupungissa ja tiedä sitten; ehkä he ovat pikkuisen enemmän kaupunkilaislapsia, kuin pikkukylän maalaisia.

Omituisinta tästä tekee sen, että nyt minua jo vähän jännittää vaihtaa kahdentuhannen asukaan Clifden neljöntoistatuhannen Killarneyyn! Siis mitä ihmettä, onko minusta sittenkin tullut pikkukylän tyttö? :) Luulen sujahtavani pikkaupunkilaiseksi oikeastaan nopeasti lopulta, mutta tietysti mietityttää miten uusein sosiaalisten suhteiden solmiminen käy? Aikuisena nyt on muutenkin melko työlästä saada uusia ystäviä. Clifdenin ehdoton plussa on ollut se, että samoja ihmisiä näkee päivittäin ja juttelu on helpompi aloittaa tasaisista moikkailuista.Mutta nyt kirjoittelin enemmän niitä ajatuksia, mitä tuo Emilian postaus sai aikaan. Alunperin ajattelin asiaa siltä kannalta, että minkälainen ristiriita omassa päässäni on ollut. Esim. tänne blogiin useinkin kaipaisin vähän urbaanimpaa tatsia, koska se on enemmän minua ja silti täällä sitä ollaan rannoilla ja nummilla sen sijaan ;) Tykkään valtavasti lukea nimenomaan kaupunkityttöjen blogeja esim. Jenni Ukkosen blogia ja  Noora&Noora-blogia muutaman mainitakseni. Minua on aina kiehtonut katumuoti ja pop-kultuuri, kaupungin syke, kahvilat tai vaikka kaupoissa haahuilu. Ei siis ostaakseni mitään vaan miehenikin tietää tämän "just to have a look" :)

Toisaalta, tämä pari vuotta täällä kaiken luonnon keskellä on tuonut hyvää perspektiiviä monella tapaa ja ehdottomasti nautin tasapuolisesti pysähtymisestä ja raikkaan ilman hengittämisestä yksinäisillä koiralenkeillä, kun vastaan ei tule ristin sielua. 

Hyvä balanssi siis molempia toivottavasti tulossa nyt pikkukaupunkiasumisen myötä :) Ja Cork cityhän on sitten vain tunnin ajomatkan päässä ja se onkin Irlannin toiseksi suurin kaupunki ja vallan mainio paikka varmasti, jos vielä enemmän kaipaamme ihmisvilinään. Mut hei näissä kuvissa tämä kaupunkilaistyttö seikkailee minimaalisessa Roundstonen kylässä, mikä kesällä on suhteelisen vilkas, mutta talvella muuttuu aavekaupungiksi. Nyt vielä just ja just oli yksi kahvila auki, mutta talvella kyläläisiä palvelee pikkuruisen ala-asteen ja kirkon lisäksi vain minikokoinen kioskityylinen kauppa. Kyläläiset siis ajelevat 30km tänne meidän Clifdeniin maitokaupoille. Kuvan kaunis paikka, mutta tuola minun kyllä tekisi tiukaa elellä.


Mitäs mieltä muuten olette blogin uudesta ulkoasusta? Itse tykkään ihan hurjasti.

Ostin pohjan siis Etsystä tekijältä nimeltä Velfio Themes ja voin suositella häntä ihan sydämeni pohjasta. Todella nopea ja kohtelijas tyyppi ja siis pyynnöstä asensi tämän myöskin minulle, kun epäilin ettei omat aivosoluni siihen kykene. Ja koko lystin hinta oli vähän päälle kymmenen euroa, minkä aivan mielelläni maksoin hyvästä työstä. Vielä pitää vähän freesata omalta osaltani muutamaa juttua. Esim. tuo aneeminen profiilikuva täytyy vaihtaa asap :D

Mukavaa sunnuntaita teille! Sara xxx
2 kommenttia on "City girl."
 1. Kiva postaus! Oli hauska lukea siksikin, kun itselläni on ihan päinvastainen tilanne: olen maaseudulta kotoisin mutta asunut viimeiset parikymmentä vuotta Oxfordissa enkä osaa enää ajatellakaan asumista muualla kuin kaupungissa. :-) Toisaalta ei voi koskaan tietää, minne tie vie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on; koskaan ei voi tietää minne tiet vie :) itse kyllä jo pikkuhiljaa olisin valmis juurtumaan "loppusijoituskohteeseen" ;) mekin ollaan niin moneen kertaan muutettu ja toivon todella, että se sopivanlainen paikka löytyisi.

   Kiva, kun kommentoit ja kiitos :)

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!