Hemmottelua vuosipäivän kunniaksi.

29.10.2016

Connemara seaweed baths. Sen lisäksi, että meillä tuli menneellä viikolla virallisesti yhdessä oloa miehen kanssa 10 vuotta, oli meillä myös 8 vuotis hääpäivä ja 9 vuotta kihloihin menemisestä. Hääpäivää juhlittiin vain rennosti ravintolalounaalla Elsin kanssa, mutta samalla huokailin miehelle, miten kovasti haluaisin kokeilla vielä yhtä juttua täällä Connemarassa - merileväkylpyä.

Käydessämme täältä Clifdenistä co. Mayon puolella Westportin pikkukaupungissa, matkan varrella Irlannin ainoan vuonon (Killary fjord) pohjukassa on söpö pikkuruinen Leanane-kylä. Turisteja riittää kesäpuolella, mutta talvella kylä uinuu hiljaisuudessa. Ympärillä kohoavat vuoret ja vuonon reunaa mutkittelevat tiet ovat jotenkin parhaimmillaan syksyisin mielestäni. Jo ensimmäistä kertaa ajaessamme ohi (hui, miten jännitti ajella vuonon reunamilla pikkuruista mutkittelevaa tietä) pongasin söpöliinin Leanane hotellin kyltit näistä merileväkylvyistä. Olin ajatellut vieväni äitini tuonne hemmoteltavaksi, mutta sopivaa saumaa ei tullutkaan.

Mies sitten otti ja varasi meille perjantai-aamuksi kylvyt! Olin todella iloisesti yllättynyt, että hän a) oli innostunut myöskin kokeilemaan ja b) tuosta vain hoiti asian (kenties arvaatte, kuka meidän taloudessa yleensä hoitaa hommelit kuntoon... ;))

Viimeksi ollaan minkäänmoisessa hemmotteluhoidossa käyty yhdessä just ennen meidän häitä, kun käytiin ihonpuhdistuksessa. Miten lie sinne puhuinkaan miehen mukaan :D  Ja tietysti semmoinen puhdistelu ei sinänsä nyt ole niin rentouttavaa, mutta hitsin hauskaa meillä oli, kun kauneudenhoitajakin oli vanha ystävä :)

Näissä merileväkylvyissä on sekä ihoa puhdistava että elimistöä puhdistava vaikutus ja samalla kehoon imeytyy jodia ja muita mineraaleja. Merilevähän on muutenkin aivan superia tavaraa, niin syötävänä, että terapiamuodossa. Ja luomua suoraan parin sadan metrin päästä Atlantista. 

Merilevän päälle kaadetaan ensin kiehuvaa suolavettä aktivoimaan luonnoliset öljyt ja sillä aikaa kävimme höyryhuoneessa istumassa, että ihohuokoset avautuvat. Ja sitten vain lillumista seuraavan tunnin verran.

Paitsi ihan tuntiin me ei pystytty. Kylpyhuone ja kylpy olivat molemmat saunamaisen kuumia ja itselläni on sen verran matala verenpaine etten saunassakaan pysty tuntitolkulla istumaan. Joimme respasta saatua kylmää lähdevettä kannullisen ja mietimme, että jos vettä olisi ollut vielä pari kolme kannua, olisi kylvyssäkin voinut istua sen kokonaisen ajan. 

Niin ja en sitten tiedä - en ole oikein tottunut aloillani olemaan noin pitkään eikä mieskään eli vaikka kuinka yritin pysähtyä hetkeen, alkoi tulemaan jano ja nälkä ja menojalkaa vipatti ja ja ja... 

Kuuman kylvyn päätteeksi piti vetäistä katosta narua ja niskaan tuli jääkylmä suihku sulkemaan kaikki ihohuokoset. Jännitin suihkua aika lailla, mutta ihanahan se oli! 

Tämän koko kylvyn tuloksena olo oli todella hyvä ja rento, mutta myös unelias ja leppoisa. Olimme molemmat aivan älyttömän tyytyväisiä, että tuli kokeiltua. Eli jos vain liikutte jossain, missä merilevähoitoja on tarjolla, kokeilkaa! Tämä ei ole tänne Connemaraan sidottu juttu, vaan kylpylöitä olen nähnyt myös ainakin co. Sligossa ja muilla ranta-alueilla.

Hemmottelu sai myös miettimään, miten vähän me ylipäätänsä otamme aikaa oman kehon  ja pään huoltamiseen? 

Liamkin on puhunut, että haluaisi mennä hierottavaksi jo ikuisuuden, eikä vain saa aikaiseksi. Minä sain vihdoin varattua ensi viikolle kampaajan, missä käyn valehtelematta korkeintaan kaksi kertaa vuodessa, hups. Olen tosi onnekas, että paras ystäväni Suomessa on vyöhyketerapeutti ja olen usein päässyt hänen hellien käsien hoidettavaksi. Erityisesti raskausaikana, ihanaa <3

Joka kevät haaveilen meneväni manikyyriin ja pedikyyriin ja niin, viimeisen kerran olen tosiaan ihonpuhdistuksessakin käynyt tuolloin kahdeksan vuotta sitten. Olisi todella ollut aika mennä jo aikoja sitten! Varsinkin kun itse tiedän, että nämä käsityöläiset, keiden ammatti on muiden hyvinvoinnin tuottaminen, ovat yleensä pienyrittäjiä, keitä juurikin pitäisi kannattaa. 

Eihän meilläkään budjettia riitä hirmuisesti tällaisille jutuille, mutta pitäisi ehkä ottaa asiaksi ostella esim. vähemmän aikakauslehtiä kuukauden verran ja laittaa ne rahat vaikkapa tuota ihonpuhdistusta varten säilöön.

Käytättekö te kuinka paljon kauneuhoitoloiden taikka muiden hyvinvointihoitojen palveluita ja jos kyllä, niin minkälaisia? Olisi tosi kiva kuulla :) Ja kehukaa vaikka paikkakunnan kera omia lemppareitanne :) 

Itse mielelläni pääkaupunkiseutulaisille suosittelen HoivaZevenin palveluita joogakouluShantin tiloissa Runeberginkadulla. Ystäväni on aivan mieletön hoitaja ja vyöhyketerapiaa on tarjolla vauvoista vanhuksiin. Viimeksi taisin saada kuumakivihieronnan ja se oli aivan taivaallista <3
***

Kyllä nyt taas jaksaa hääräillä muutopuuhien kimpussa, vaikka just nyt pakattavan tavaran määrä tuntuu ihan loputtomalta.
Onneksi tällaisia pieniä breikkejä on tarjolla ja tänäänkin menemme Suomikavereiden luokse lähistölle iltapäivällä kylään.
Aamuisella katselin taas auringonnousua ja huokasin ihmetyksestä, että tasan viikon päästä illalla sitä asutaan jo uudessa kodissa!

Oikein leppoisaa viikonloppua lukijat ja tosiaan toivottavasti pääseen taas tiiviimpään rytmiin, kun tämä kaiken muun tekemisen määrä vähän helpottaa <3 Sara xxx

2 kommenttia on "Hemmottelua vuosipäivän kunniaksi."
  1. Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Ennen kuin muutimme 2 1/2 vuotta sitten Englannista Japaniin, merilevä tuoksui (haisi! :) ) minusta ihan kalalle. Ei ollut mun ykkösjuttu, enkä olisi silloin varmaankaan haikaillut merileväkylpyjen perään. Mutta Japanin ruokakulttuuri, missä merilevää käytetään todella paljon on muuttanut mun haju/makuaistien mieltymykset ja nyt minusta merileväkylpy kuulostaa taivaalliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin itseasiassa ihan ihmeissäni ettei tuola haissut enempää merivedelle ja kalalle. Ihan senkin puolesta miellyttävä kokemus. mehän ollaan muuten myös asuttu Brightonissa <3

      Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!