Mietteitä Halloweenin ajasta.

26.10.2016
Halloween on Irlannissa tosi iso juttu. Sen olen ennenkin kertonut; onhan perinne alunperin täältä lähtöisin. Suomessa asuessa en vielä niinkään päässyt Halloweenin makuun, mutta täällä siltä ei voi välttyä. Kaikkialla on mitä mahtavampia koristuksia ja niinpä myös meiltä löytyy samankokoinen laatikollinen, kuin joulukoristeita, Halloween-koristeita. Itseasiassa tämä loppusyksy rytmittyy meillä aina aika kivasti. Ensin Elsin synttärit ja koristeet, sitten Halloween ja kun pääkallot sun muut kerätään veks, hetken pieni hengähdys marraskuun alkuun kunnes joulu saa ruveta hiipien näkymään kotosalla. Vuodenvaihteessa on sitten ihana päättää useamman kuukauden koristelu ja koti tuntuu ihanan raikkaalta ja yksinkertaiselta.

 Tänä vuonna emme viitisineet leväytää tässä muuttohässäkässä koko koristelaatikkoa levälleen ja niinpä vain kaiverrettiin iso kurpitsa ja laitettiin esille muutama Tigerista ostettu paperikoriste. Silti se ilahdutti lapsia kamalasti. Meillä on siis tapana joku vähän random ilta about viikkoa ennen itse Halloweenia (eli 31.10, Halloween on lokakuun viimeinen viikonpäivästä riippumatta) koristella koti niin, että lapset sitten yllättyvät aamusta :) 

Nämä kuvat on parin vuoden takaa, kun meillä oli erittyisen hyvät koristelut :) Jos Halloween saa luvan kanssa olla vähän mauton ja erityisesti lapsille tehty juhla, niin jouluna sitten voin noudattaa vähän tyylikkäämpää linjaa. 

Ihan en ymmärrä että sielä Suomessakin on ruvettu harrastamaan Trick & treat-kierroksia. Onhan sielä pääsiäisen noitailut jo vastaavaa varten. Ja jos nyt totta puhutaan - sokerinatsina en tykkää tuosta makeisaspektista täälläkään mitenkään erityisesti. Toki me varmaan muutama ovea pakollakin silloin maanantaina käydään kiertämässä. Niin ja Elsin päiväkodissa on tänään ja poikien koululla perjantaina Halloween-juhlat, mihin pukeudutaan, ja ne tursuavat mitä todennäköisimmin karkkeja.

Hitsit pitäähään tuo Halloween laatikon kansi sen verran avata, että löytyy poikien pelottavat puvut. Olisikohan meillä tänä vuonna ihmissusi taas tiedossa ja scary superman, mitä se lie tarkoittaakaan :D 
Elsi sai anopilta noitaprinsessa-mekon syntymäpäivälahjaksi, mitä hän tietty pitäisi mielellään päällä ihan joka päivä :))

Jep, mutta täällä siis näiden lisäksi hoidetaan muuttoa ihan sata lasissa ja treffataan kavereita, minkä keritään, siivotaan, organisoidaan, pikkusen stressataan jka se pikkuinen nuhakin iski päälle. Blogi voi siis olla pikkusen hiljaisempi nyt seuraavan viikon, mutta kyllä täällä siis ollaan :) 

Juhlitaanko teillä Halloweenia?

Sara xxx

5 kommenttia on "Mietteitä Halloweenin ajasta."
 1. mä en itse henk.kohtaisesti tykkää sitten yhtään koko halloweenista, en pääkalloista tai muustakaan ällöstä, jotenkin kaikesta tehdään suuren maailman tyyliin kaupallista p--kaa, muovikrääsää joka paikka täällä. ei kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän sun pointin hyvin (olettaen, että olet Suomessa?), koska munkaan mielestä tämä juhla ei oikein sovi sinne. Että väkisin tuodaan uusi hönkötys. Mutta tosiaan Irlannissa Halloween on ihan keltti-ajoilta lähtöisin http://www.irish-genealogy-toolkit.com/origin-of-Halloween.html ja siksi se jotenkin luonnollisemmin kuuluu tänne eikä ole samalla tavalla ihan yhtä kaupallinen kuin vaikkapa jenkkilässä. Tai siis toki täälläkin on kaikenmoista myynnissä teemaan liittyen, mutta niille on koko maassa ns. käyttöä oikeasti ja ihan kaiken ikäiset innostuvat Halloweenista.

   Poista
 2. Kuulin just eilen, että täällä Irlannissakin halloween on "amerikkalaistunut" viimeisen 10-15 vuoden aikana. Yksi työkaveri kertoi, ettei aiemmin kukaan koristellut talojaan ja naamiaisasut tehtiin itse, kun ei niitä myyty kaupoissa. Moni täälläkin tuntuu siis haikailevan "krääsättömän" halloweenin perään. Mutta enpä ollut kuullut, että Suomessakin jotkut käy jo trick or treat -kierroksilla! Tosi omituista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on amerikkalaistunut, mutta kyllä täällä leikitään vielä paljon noita perinteisiä halloween leikkejäkin ja ainakin meidän taloudessa Halloweenin pääpaino on koristeluilla ja naamiaisasuilla. Oletko muuten koskaan nähnyt niitä Jack O'Lanterneita, mitä ennen kaiverrettiin lanttujen sisälle? Siis todella pelottavia kurpistoihin verrattuna!

   Poista
 3. Enpä ole nähnyt vielä niitä, mutta muuten täällä näkyy kyllä paljon aika hurjiakin koristeluita talojen pihoilla. Esim. hautakiviä ja sit joku käsi puskee läpi pihanurmikosta :D Meillä itsellä on koko halloween mennyt vielä ihan ohi, varmaan kun ei ole vielä omia lapsia eikä meillä ole vielä kukaan käynyt edes oven takana trick or treat -kierroksella. Mutta lasten naamiaisasuja on kyllä kiva katsella, varsinkin niitä itse tehtyjä :)

  VastaaPoista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!