First impressions.

11.11.2016
Tässä tuijotan näppistä ja en oikein tiedä mitä kirjoittaisin just nyt. Koko viikko on ollut aivan hurjan tunteellinen niin monin tavoin, että pää on melkolailla tyhjentynyt järkevistä ajatuksista.

Täällä me nyt kuitenkin ollaan ; uudessa kodissa, uudessa kotikaupungissa ja ihan uudessa maan kolkassa. Kaikki on oikein hyvin ja ihanasti, mutta on tämä silti aina iso ja valtaisa muutos niin monella tapaa. 

Kaikki alkoi oikestaan viime viikon perjantaista, kun ajoin ensin perheen tänne Killarneyyn ja sitten takaisin itsekseni Clifdeniin. Ajokilometrejä kerääntyi tuolle päivälle n. 600 ja, kun pääsin takaisin vanhaan kotiin, vaihdoin vain pikaiseen vaatteet ja lähdin vielä tapaamaan yhtä läheisintä ystävää ennen varsinaista muuttoa. Illalla saapuessani tyhjään asuntoon, en tosissaan saanut nukutuksi. Stressasin seuraavan päivän juttuja kuten esimerkiksi mahtuuko muutto-autoon kaikki tarvittava ja saanko meidän autoon pakattua kaikki haluamani. Niin ja loppusiivouskin oli vielä suoritettava. Sillätavalla sitten kävi etten ollut ennen aamu viittä nukkunut sekuntiakaan ja päätin nousta hommiin. Aloitin siivoamiset ja rupesin viemään tavaraa autoon ja sitten tulikin jo muuttomiehet ja yhteispelillä täytettiin heidän rekkansa. Onneksi kaikki mahtui ja vähän enemmänkin, mutta silti meidän auton pakkaus oli kuin tetristä olisi pelannut. Kauhukseni myös huomasin etten ehtisi edes yrittää nukkua, vaan siivoilut veivät ajan siihen asti, että oli jo haettava koira kennelistä ja lähdettävä pitkälle ajomatkalle County Kerryn suuntaan. Ihme kyllä olin tuossa vaiheessa ihan tolpillani ja ikävä omien luokse oli n iin valtava, että ajomatka meni mainiosti. koira oli mahtavaa seuraa eikä edes voinut huonosti.

Perillä odotti uusi koti, innostuneet lapset ja takkaa sytyttävä aviomies. Tuntui heti kodilta <3Ensimmäinen yö uudessa kodissa nukuttiin kaikki kuin tukit ja herättiin aurinkoiseen aamuun ja katsahtaessani ulos ikkunasta, kävi melkein sama kuin Clifdenissä: meidän makuuhuoneen ikkunoista näkyy vuoret! Molemmilla kerroilla ollaan käyty kodit katsastamassa pilvisellä ilmalla eli tällainen odottamaton bonus ilahdutti niiiin paljon.


Kun sielä Suomessa on kylmä ja satelee lunta, on täälläkin ollut kylmempiä säitä ja aamuisin kuuraa maassa. Uudessa kodissa on niin paljon oppimista! Mihin aikaan laittaa lämmitys päälle ja mihin minkäkin tavaran järkevä paikka on? Omat huonekalut ovat löytäneet paikkansa ja täällä näyttää ihan meidän kodilta. Vähän kauhuissani mietin viikkosiivouksia, kun asuinneliöitä on yht'äkkiä n. 120 ja vessojakin 3.Uniformutkin käytiin viime tingassa ostamassa näille tyypeille ja uusi koulu alkoi maanantaina. Aikamoista säätöä vielä miettiä mihin aikaan lähdetään kouluunvienti- ja hakureissuille ja nyt taas saadaan väsätä lounaseväätkin mukaan, on uudet kirjat ja erilaiset läksyt, lippusta ja lappusta ja eripäivinä liikuntauniformut, kuin vanhassa ja molemmilla pojilla vielä ne liikunnatkin eripäivinä. Vähän on menty sekaisin ja ostettiin muutamat väärät kirjatkin, mutta onneksi koulu vaikuttaa superkivalta ja molempien opettajat herttaisia, ymmärtäväisiä ja auttavaisia. Toisella vähän meinaa tulla ikävä vanhoja kuvioita, mutta kai se on vain tätä alkukankeutta. Itselläni kamala syyllisyys tietysti, kun kaikesta tutusta repinyt lapset, vaikka tämä muutto onkin todella hyvä juttu. Sydäntä särkee, kun oma pieni sanoo surkeana, että on ikävä parasta ystävää... Ja on minulla itselläkin ikävä omia ystäviä :( Onneksi Whatsapp ja viestit toimivat molempiin suuntiin <3 Kyllä se silti taas vähän karmaisee ettei me tunneta täältä yhtään ketään. Vielä.
Killarney on aivan superihana kaupunki kyllä ja täytyy sanoa, että olen ihan ekstaasissa, kun täältä löytyy kaikki mitä tarvitsee eikä enää tarvitse odottaa viikkoja, että voi ajaa tunnin päähän johonkin, mistä ehkä saattaa löytyä se mitä tarttee tai sitten ei. Hukkareissuja tuli heitettyä Galwayhin useampikin eli kyllä tällaiset pienet mukavuudet auttavat paljon. Keskustan kaduille on jo nyt ripustettu ihanat jouluvalot, mitkä sytytetään viikon päästä perjantaina - en malta odottaa! 


Joskin alkuviikko meni säntäillessä sinne tänne pää pyörällä, on nyt loppuviikosta jo vähän selkeämpi kuva tästä normaalista rytmistä. Myös tämä neitonen pääsi aloittamaan leikkikoulun/play schoolin vihdoinkin nyt täytettyään kolme. Kyllä sitä oli odotettukkin! Ensimmäisenä iltapäivänä tädit sanoivat, että tule hakemaan jo tunnin päästä. Pehmeä lasku ja silleen. Omani tuntien tiesin kyllä, mitä odottaa ;) Ja niinhän siinä kävi, että minun kasvot nähdessään, tuli niin iso poru, että jäi samoin tein koko kolmeksi tunniksi :D Oma reipas tyttöseni.
Onneksi nyt kuiteskin alkaa viikonloppu ja yritetään ottaa mahdollisimman rennosti kiireisen viikon päätteeksi. Blogikin herää tästä vihdoin eloon ja vitsit en malta jakaa teidän kanssa kaikki sisutusjuttuja ja toivottavasti kamera kulkee mukana myös, kun täällä ympäristössä on vain niin kamalan kaunista.

Mitä teille kuuluu? Onko lunta? Onko joulu jo mielessä? Ja voikaa hyvin ja ihanaa viikonlopun alkua kaikille <3 Sara xxx
10 kommenttia on "First impressions."
 1. Helsingissä on lunta enemmän kuin missään,saapa nähdä kuinka pian hukutaan loskaan:) Kovasti haluttaisi jo laittaa jouluvaloja,mutta voiko sitä vielä:D :D Onnea teille uuteen kotiin,jännittävä,jännittävä uusi elämänvaihe alkamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi toki laittaa :) Mekin laitettiin jo keittiöön, kun lapset niin kovasti pyysi :)

   Poista
 2. Lunta on ihan liiankin kanssa, joskin saattaa sulaa pois kun ilma taas lämpenee.
  Onpa mukava kuulla, että siellä on jo perheesi kotiutunut uuteen paikkaan noin hyvin :)
  Jouluvaloja on minulla jo sisällä, eivät siis näy ulos, että ei kukaan saa hepulia liian aikaisesta joulun tunnelmasta :D
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi :)
  t. Miiru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivottavasti se lumi pysyisi siellä nyt koko talven! Ehkä kivoin juttu näissä lumettomissa Irlannin talvissa on juuri se loskattomuus. Hankia sentään välillä kaipailen :)

   Poista
 3. Kiva että selvisit muutosta, aika rankalta kyllä kuulosti! Onnea vielä kovasti uuteen kotiin ja tsemppiä uusiin kuvioihin! :) T:Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 On jo teidän tyttöjen vertalaistukea kova ikävä. Eli katsohan kartasta reitti ja rupea suunnittelemaan vierailua - tervetuloa ;) <3

   Poista
 4. Löysin vasta hetki sitten blogisi ja kiva lukea Irlantijuttuja suomalaisen naisen silmin nähtynä ja koettuna :)
  Uusi kotipaikanne näyttää mukavalle ja innolla odotan postauksiasi uudesta kodista, sisutuksesta, irlantilais-suomalaisesta joulusta, lasten ja koiran kotiutumisesta jne.
  Onnea siis uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan ja kiitos :) Lupaan kirjoittaa noista aiheista tässä pikkuhiljaa, kun saadaan tätä kotiakin laitettua :)

   Poista
 5. Lunta on tullut tännekin. :) eipä oo pitkään aikaan tullut täällä blogimaailmassa käytyä, nyt taas uutta yritystä. Aloitin uuden raksabloginkin. Onnea teille uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ja hyvä! mun tarttee heti tulla katsastamaan raksablogi <3

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!