Kaikki kynttilät syttyvät.

27.11.2016
Ensimmäinen adventti tuli kuin varkain ja riemastuin; nyt voinkin sitten aloitella joulutunnelmoimisen todenteolla :) Iloista ensimäistä adventtia siis!


Taustalla aamusta soi Bublén joululevy, mistä en ihan hurjan hurjasti tykkää, mutta sopii silti hyvin ei nyt aivan yhtä jouluintoisen miehenkin korviin. Huomenna aloittaa lähetyksensä Irlannin Christmas fm  (minulla ilmainen app kännykässä), mikä on mielestäni hiukan Suomalaista jouluradiota hilpeämpi. Toki Suomalaiset joululaulut ovat tärkeitä ja niitä kuunnellaan sitten levyltä niitä lemppareita. Jouluradiossa on omaan makuuni turhan monen iskelmätähden huonoja versioita rakkaista joululauluista.


Eilisestä reissusta Corkiin kerron huomenna paremmin, koska meillä oli aivan ihanaa. Löysin just ne jutut, mitä lähdin etsimäänkin ja tärkeimpänä tietysti hyasintit, mitä täällä ei tähän vuodenaikaan välttämättä kovin helposti löydy. Ovat enemmän kevätkukkia täkäläisille. Omaan mieleeni hyasintit ovat tässä vihreässä nuppuvaiheessa kauneimmillaan ja saadakseni ne kestämään näin, en meinaa niitä kastella juuri laisinkaan. Vuosien kokemuksella hyasintit voi saada näin kestämään useampia viikkoja.

Ja enhän malttanut sytyttää vain yhtä kynttilää, vaan niitä on nyt ympäri kämppää useampi luomassa tunnelmaa :) Lapset alkavat nyt lounasaikaan jo suunnilleen kiipeilemään pitkin seiniä eli varmasti iltapäivällä ohjelmassa on Killarneyn Christmas food and craft fair. Ilma on raikas ja aurinkoinen eli toivottelen teille sinne Suomeen myös mukavaa sunnuntaita. Onko teillä tarkkoja adventtitraditioita?
Sara xxx
6 kommenttia on "Kaikki kynttilät syttyvät."
 1. Kuinka kauniita ja tunnelmallisia kuvia :) Pitäisikö minunkin etsiä kaupasta hyasintteja ja matkia sinua, nuo on kyllä kauniita juuri noin aseteltuna lasiseen maljaan!
  Adventtina alkaa joulun odotus ja silloin saa hyvällä omalla tunnolla laitella valaistusta niin sisällä kuin uloskin. Toki kaikkia ei vielä ole laiteltu, mutta se tunnelma on jo viritelty :)
  t. Miiru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kopsaa ihmeessä! Mä leikkaan tleensä sen suojaruukun varovasti pois ja tosiaan, jos ei kovasti kastele, tuo juurakko pysyy nätisti kasassa :) Ihanaa tunnelmoida ❤️

   Poista
 2. Meillä ei ole tarkkoja adventtiperinteitä, oikeastaan ensimmäistä kertaa sytytin "oikeaoppisesti" kynttilänkin neljän sarjasta palamaan :D Muuten on vain ihanaa luvan kanssa odotella joulua ja virittäytyä tunnelmaan! Ja meillä on ihan sama maku hyasinttien suhteen, noin alkuvaiheessa ovat minustakin kauneimmillaan! Suloista marraskuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi ihana, että sä olet oikeaoppinen. Mä en vain malta :) Juu ja vaikka tykkään hyasinttien alkuvaiheesta, on se kukkaan puhjenneiden hyasinttien tuoksu niiin ihanan jouluinen.

   Poista
 3. Adventtitraditiot on aika leväperäisiä, tänään pitäis kiireesti jo laittaa joulutähdet ikkunaan. Makkarissa ikkunan välissä on kynttelikkö ollut koko vuoden, joten se ei tarvi kuin sytyttää. :D Ulkovalot laitan hyvissä ajoin, on ne palaneet ainakin kuukauden tähän mennessä. Tänään kuuntelin jouluradiota, oothan huomannut, että siellä on valittavana monenlaisia genrejä, kuten rouhea, xmas yms. Leivottiin piparit nuorimmaisen kanssa, tästä se joulutunnelma alkaa. Hyasintit kuuluu myös mun jouluun, tahtovat vaan meidän kuumassa kodissa aueta liian nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit meillä ei ole ulkovaloja vielä laisinkaan. Eipä kyllä näytä kellään naapurillakaan olevan mitään joulukoristeita eli meidän ikkunajutut on ensimmäisiä. Huomasin viimeksi käydessäni Ikeassa, että heillä myydään pakastettua piparitaikinaa, mitä meinasin seuraavalla Iksuvisiitilläni roudata lasten kanssa leivottavaksi. Täältä ei nimittäin löydy tummaa siirappia laisinkaan. Oi tätä ihanaa tunnelmointia <3

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!