Bye for now.

21.12.2016
Kuinka asiat voivat muuttua viikossa. Tai onhan tähän monet syyt johtaneet jo pidemmän aikaa; masennus ja paniikkikohtaukset ovat taas muuttuneet akuuteiksi. Mulla on tämän sortin ongelmia ollut aina enkä niistä häpeä puhua ääneen, vaikka häpeä tietysti usein liittyy mielenterveysjuttuihin. Olen vain asettanut itselleni liian kovat paineet kaikesta, blogistakin, ja muutto tänne uuteen paikkaan pois tutuista ympyröistä laukaisi nyt tuon paniikkihäiriön.

Blogi sulkeutuu nyt tämän myötä ainakin toistaiseksi. Tämä on ollut rakas harrastus jo melkein kuuden vuoden ajan ja olen aikaisemminkin osannut ottaa taukoja, kun elämä muuten on ollut liian kuormittavaa. Nyt en ole aivan varma palaanko takaisin. En silti poista blogia, koska sekin vähän ahdistaa ettei tätä enää olisi.

Nyt täytyy keskittyä vain paranemiseen ja perheeseen. Jouluksi toivon paniikkikohtauksetonta päivää ja lasten iloa, yhteistä aikaa perheellä. Onneksi tukiverkkoni ja rakkaimpani - mies, siskot ja vanhemmat - jaksavat  ymmärtää ja tsempata. Olen niin kiitollinen heistä.

Juuri nyt on vaikea olla toiveikas, mutta ehkäpä pikkuhiljaa tilanne taas normalisoituu.

Oikein lämmintä joulua kaikille tätä tekstiä lukeville ja pitäkää lähimmäisistä huolta ja itsestänne. Jutelkaa ennen kuin on liian myöhäistä. Ja tehkää asioita, mistä nautitte, olkaa armollisia itsellenne. Joulu tulee ilman täydellisiä siivouksia ja koristeita ja kattauksia. Kivoja ne tietysti ovat nekin, mutta tärkeintä on olla rakkaiden kanssa hymyillen.

Voikaa hyvin,
pikkuisen särkynyt Sara xxx
28 kommenttia on "Bye for now."
 1. Oi Sara! Oikein lämmin halaus. Olet kerrassaan ihana ja aito juuri sellaisena kuin olet. Täydellisyys on aika ahdistavaa, epätäydellisyydestä syntyy ne tarinat ja parhaat muistot. Armollista joulua sinne!

  VastaaPoista
 2. Samat kokeneena lähetän ison rutistuksen. Saat olla juuri sellainen kuin olet ja kaikki asiat luistaa vaikka tekisikin asiat puolella teholla. Armoa ja normien taakse jättämistä, ne auttoivat ainakin itseäni jättämään masennuksen ja paniikit taakse. Rauhallista ja sydämellistä joulua! <3 Johanna V.

  VastaaPoista
 3. Aitous on juuri sitä, että uskaltaa olla epätäydellinen <3
  Lämmintä ja rauhallista joulua ja tasapainoista tulevaa vuotta.

  VastaaPoista
 4. Rutkasti voimahaleja sulle <3 Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Voimia sinulle, ja ihanaa joulunaikaa. <3

  VastaaPoista
 6. Voi, tulipa paha mieli sinun puolesta. Nyt vain voimia ja toipumista, armollisuutta itselle <3 Toivottavasti pääset nauttimaan joulun tunnelmasta. Kaikkea hyvää alkavalle vuodelle! -eevaos

  VastaaPoista
 7. Paljon voimia ja iloa elämääsi, selviät kyllä eteenpäin entistä ehompana! Ihanaa joulua teidän koko perheelle <3
  T. Niina

  VastaaPoista
 8. Superisti tsemppiä! Kyllä me täällä ollaan jos päätät palata :) Hyvää joulun aikaa ❤

  VastaaPoista
 9. Voi Sara-kulta. :'(
  Lämmin halaus sinulle ihanalle.
  Ole armollinen itsellesi, isoja muutoksia teidän elämässä ollut jälleen muuton myötä.
  Eikös teillä ala kevätkin siellä jo pian, jospa se toisi taas uutta voimaa! <3

  VastaaPoista
 10. Tunnelmallista joulua sekä onnea ja iloa uuteen vuoteen koko teidän perheelle! <3 Toivottavasti olo helpottaa ihan pian!

  VastaaPoista
 11. Rauhaisaa joulun aikaa sinulle ihanainen Sara ja perheellesi! Toipumisia yhdessä perheesi kanssa! Ihailen sinua reipas nuori perheenäiti kaukana täältä! Iloa, valoa, rakkautta ja paljon paljon siunausta elämääsi! Birgitta

  VastaaPoista
 12. Aivan varmasti tulee taas aurinko näkyviin, uudet kuviot muuttuu tutuiksi ja siinä sivussa itsekin vahvistut! Nauti joulusta läheisten kanssa ja unohda kaikki höösääminen ja kiire! Teidätkös, teen sillä sinun ohjeella itselleni jouluksi bataatti - kikhernepaistosta, nam :) Lämmin halaus täältä sinulle kultainen Sara <3
  terkuin Miiru

  VastaaPoista
 13. Voi, olipa kurja lukea, että olet voinut huonosti. :( Ota nyt aikaa itsellesi ja koita olla stressaamatta mistään! Ja jos ikinä tarvitset juttuseuraa, minulle voi aina soittaa. Ja jos olette joskus liikenteessä täällä suunnalla, niin tervetuloa teelle/kahville! Ihanaa joulua teidän ihanalle perheelle!!

  VastaaPoista
 14. Voimia paljon sinulle ❤️ Itsellänikin oli rankka syksy.. joten pystyn samaistumaan ja toivon teille kaikkea hyvää. Nyt lepäilet ja nautit ihanasta perheestäsi ja läheisistäsi. Rauhallista joulua ❤️ -
  -sannas-

  VastaaPoista
 15. Voimia Sara!❤️ Ei todellakaan pidä ottaa paineita mistään jouluhömpötyksistä vaan olla ja nauttia; valot vain himmeälle niin ei pölyt näy.:) parempaa vointia sulle; toivottavasti nähdään ensi vierailulla!❤️

  VastaaPoista
 16. Olen lukenut sun blogia jo vuoden päivät, mutta nyt vasta kommentoin ensimmäistä kertaa. Asun itsekkin Irlannissa ja voi että tämä blogi on ollut erittäin tärkeä osa arkeani! Tarkistan joka ilta onko sulta tullut uusi postaus ja on ollut niin helpottavaa tietää että sielä ruudun toisella puolella on joku toinen niin samantyylinen suomalainen joka saa nauttia ainutlaatuisesta Irlannista, mutta kuka myös taistelee samojen kulttuurierojen, mustavalkoisten päivien ja joskus koti-ikävän kanssa!

  Todella ikävä kuulla että olet voinut huonosti, mutta olet rohkea kun sanot sen ääneen! Joulu ei ole helpointa aikaa olla ulkosuomalainen, muistathan olla armollinen itsellesi ja omille ajatuksillesi ja nauti ajasta perheesi kanssa! Et ole yksin Sara <3

  Iso halaus ja toivottavasti kuulemme sinusta vielä <3

  VastaaPoista
 17. Voi Sara, tsemppiä ja voimia sinulle! <3 Toivottavasti ollaan muutoin yhteydessä, tunnistan kyllä samoja oireita täydellisyyteen pyrkimisestä ja siitä ahdistumisesta, syksy on myös itselläni ollut todella rankka, yritän myös nyt kovasti höllätä vauhtia ja antaa asioiden olla ennen kuin oma mielenterveyteni romahtaa täysin.

  VastaaPoista
 18. Juuri vasta löysin blogisi, oli kiva lukea toisen ulkosuomalaisen äidin arjesta. Olen myös käynyt masennuksen ja paniikkikohtaukset läpi, nyt jäljellä enää "alakuloisuus" mutta pelko masennuksen palaamisesta on koko ajan takaraivossa. Kaikkea hyvää sinulle ja rauhallista joulua. Oma terveys ensin, sitten vasta kaikki muu <3
  Terv, Sini

  VastaaPoista
 19. Lähetän täältä lämpöiset halaukset! Olet niin aito ja ihana ❤️ Toivon sinullekin hyvää vointia. Muistathan olla itsellesi armollinen ❤️

  VastaaPoista
 20. Tsemppihali ja voimia sinulle. Ihanaa joulua teille!

  t. Niina

  VastaaPoista
 21. Voimia ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 22. Halauksia ja lämmintä joulua <3

  VastaaPoista
 23. Kommentoin ensimmäistä kertaa, mutta olen jo vuosia lueskelllut blogejasi. Jonkinlainen suosikkinikin tämä on. Olen ihaillut tapaasi puhua rakkaistasi, arkea jota elätte, sitä että hankinnat ja tavarat eivät ole elämänne keskiössä. Kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista
 24. Kyllä se ilo vielä palaa, luota vaan siihen. Anna aikaa itsellesi, niin huomaat yhtäkkiä, että päivä paistaa ja mieli on taas pienistäkin asioista iloinen. Elämään kuuluu kaikki sävyt. Joskus sama asia voi olla ilo ja suru...juuri sellaisia muutokset usein ovat.
  Armorikasta Joulua. Kohta ollaan jo keväässä :)

  VastaaPoista
 25. Hei Sara!
  Seurasin blogiasi tiiviisti parin vuoden ajan vuosia sitten ollessani nyt jo 7-vuotiaan tyttären kanssa äitiyslomalla. Sittemmin työelämän kiireet yms saivat aikaan sen, etten enää ehtinyt blogeja lukemaan. Nyt olen taas palannut blogisi pariin, kun omassa elämässä tahti on rauhoittunut ja olen taas äitiyslomalla! :) Moneen kertaan on pitänyt kommentoida, tykkään niin kovasti jutuistasi, kuvistasi, ulkosuomalaisesta elämästäsi jne jne... Nyt on sitten viimeistään aika kertoa, että blogisi on antanut minulle kovin paljon. Olet niin aidon ja ihastuttavan oloinen.

  Toivon, että saat rauhassa levätä ja kerätä voimia ja jaksat taas jossain vaiheessa päivittää kuulumisia. Voi hyvin! Toivottavasti joulunaikanne on ollut rentouttava ja rauhallinen ja uusi vuosi antaa perheellenne parhainpia lahjojaan!

  t.Maijis

  VastaaPoista
 26. Samoja kärsimyksiä kokeneena�� tsemppiä! Olin juuri Irlannissa "hermolomalla" ja kyllä tosiaan hermot lepäsi vaikkei ehtinyt ihan sitä kauneinta Irlantia nähdä..Ihana kaunis maa, ja miten ystävällisiä ja avuliaita ihmiset! Se oli hämmentävää suomessa totuttuun 'jörökulttuuriin'..Vielä joskus uudelleen sinne! Suomen talvi kaikkineen on minusta ahdistavaa niin Irlannin ilmasto tuntui todella virkistävältä!��Mk

  VastaaPoista
 27. Hei,
  Vasta hetki sitten löysin blogisi ja tykästyin heti tyylisi. Kurja kuulla, että et ole voinut hyvin, mutta olet rohkea kun tunnustat sen ja siitä lähtee nousu ylöspäin. Tsemppiä ja voimahaleja! Kuka haluaa täydellistä elämää, kotia jne. ei sellaista olekaan. Nauti lapsistasi, miehestä, koirasta ja uudesta kotikaupungista. Älä luo itsellesi paineita vaan elä päivä kerrallaan ja pian huomaat, että helpottaa. Valo lisääntyy, ulkoile paljon, se rauhoittaa mieltä. Me olemme täällä, jos päätät palata blogin pariin. Kaikkea hyvää sinulle! :)

  VastaaPoista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!