Maanantai-aamuna, tyttären huoneessa.

13.3.2017
Niin, miellä on nykyään vähän uusi huonejakokin. Taisin mainita, että maalasimme vihdoinkin lasten makuuhuoneen ja leikkihuoneen puhtaan valkoisiksi ja samalla järjestelimme pojille oman tilan ja Elsille omansa. Tällä tavalla olimme alunperinkin suunnitelleet huonejakoa, mutta ajattelimme, että ehkä alkuun uudessa kodissa on tutumpaa ja turvallisempaa kaikkien nukkua samassa huoneessa, kuten ennenkin. Hyvinhän sekin toimi, mutta mukavasti tämäkin on lähtenyt käyntiin :)

Näin myös loppui meidän perheessä seitsemänvuotinen perhepeti/siskonpeti-systeemi. Meidänhän väliin ei kukaan ole änkenyt enää aikoihin, mutta oli se kieltämättä niin söpöä, kun sisko ja veli nukkuivat yhdessä.

Anyhow, tämä postaus tuli niin summanmutikassa tänä aamuna, että en mitenkään ole stailannut Elsin vielä keskeneräistä huonetta. Kuhan siinä meidän leikin ja puuhastelun lomassa otin muutaman kuvan :)

Eikä minua pieni sekamelska haittaakaan :)  Tätähän se arki on. Mutta haluaisin kuitenkin tuon tyttösen huoneen viimeistellä ja vielä puuttuisi kaunis valkoinen verho, viirinauhan viritys seinälle  ja mieluusti lattialle ottaisin tuota punaista peittämään luonnonvärisen sisal-maton (Ikean Osted olisi tähän ja muihinkin huoneisiin passeli). Tuo kokolattiamatto sanelee niin paljon sisustusta, että meillä on kyllä 'vanhanaikaisemman' näköistä, mistä itse tykkäisin, mutta toisaalta hirveitä ristiriitoja näköaistille aiheuttamatta on vain elettävä ja sisustettava se mukaan. Tämä toki esimerkiksi aiheuttaa sen ettei kovin kylmät sävyt sovi meille. Mieluitenhan sisustaisin kotia harmaalla ja valkoisella, mutta tummanharmaa ja musta on tänne ihan nounou. Parhaiten tuohon lattiamatonrumilukseen mätsäävät luonnonvärit; beige ja valkoinen. Niillä siis mennään.

Ja onhan nuo Elsin perintökalusteetkin sen verran vanhoja, että ihan hyvin sopii pikkutytölle romanttinen huone. Itsehän nukuin lapsena myöskin tuossa sivustavedettävässä puusängyssä, tässä välissä se oli ensin pojilla ja sitten kahdella pienimmällä levitettynä ja nyt lopulta sitten toivottavasti Elsi mahtuu nukkumaan siihen ainakin 4-5 vuotta. Onneksi tämä toimii sitten vanhaan tapaan ihan sohvanakin, että ei kyllä meidän taloudesta poistu käytöstä ikin, jos ei vain lahoa käsiin.

Monethan täällä piti meitä aika hulluina, että roudasimme Suomesta näitä kalusteita, mutta en ole katunut sekuntiakaan <3

Niin ja tuo nuken kehtohan me tuotiin viime kesänä myöskin tänne. Silläkin olen itse leikkinyt pikkutyttönä ja sen on aikanaan tehnyt oma kummisetäni. Kaksi isompaa serkkutyttöstä se on palvellut ja nyt sitten tosiaan meidän leikeissä. Joulukuussa äitini toi oman mummini minulle ja siskoilleni tekemät barbien vaatteet ja mikä nostalgia vyöry! Meille on Elsun kanssa niistä niin paljon iloa ja usein aamupäivisin leikimmekin hänen kanssaan nukeilla, leikkikeittiöllä tai lueskelemme kirjoja.

Mutta nyt mun täytyy sulkea tämä masiina, koska on ihan kriminaalia istua sisällä, kun ulkona paistaa aurinko ja lämpöä on +17 astetta! En voi käsittää. Päällä ballerinat ja nahkatakki. Aina silloin tällöin nämä Irlannin säät on vain just niin täydelliset, että jaksaa ne sateiset ja koleat kaudet läpi. Sitä sadetta on luvattu jo parin päivän päähän ja kylmempää ilmaa myös eli nyt nautiskellaan.

Huippua viikkoa teille ja toivottavasti tykkäsitte pienestä sisustuskurkistuksesta :)


2 kommenttia on "Maanantai-aamuna, tyttären huoneessa."
  1. Viihtyisän näköinen huone on tytöllä ja ihana on tyttökin. Nauttikaa lämmöstä ja auringosta. T. Pitkään blogisi lukijana ollut Rilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Rilla ja kiva, kun kommentoit :)) Vielä pitää kyllä fiksailla tuota huonetta, mutta on se kyllä aika söpö jo nyt :)

      Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!