Vähän taas parempi koti.

22.8.2017
Muistanette varmaan, että olen kertonut kuinka erilaisilla kodinlaittamisasioilla tuppaa täällä Irlannissa kestää ja kestää. Viimeisen pari päivän aikana ollaan kuitenkin saatu paljon aikaan taas voi esteettinen silmä hiukan paremmin :)

Jos mä oikein pinnistän, voin kuvitella ettei meillä koko punaista mattoa tuola olohuoneessa olekkaan ;) Ei sentään; Ikeasta raahattu matto toi toivotun laiset raamit olohuoneelle ja tuola on jo ihan kiva vähän oleskelakkin. Työnsarkaa riittäisi toki vieläkin, kun tuo pyöreä pöytä ja tietokonepöytä täytyy ehdottomasti maalata uudelleen ja uusia tyynynpäällisiä oli ajatellut ommella. Mun ompelukone valitettavasti meni tässä jokuaika sitten rikki eli täytynee naapureilta kysellä olisiko jollakulla lainata sellaista hetkeksi. Täällä ei kuulemma mailla eikä halmeilla ole ompelukonekorjaajia - oikea malliesimerkki, miksi hommat ei vain rullaa hetkessä :)

Viherkasveja nappasin kauppareissulla muutaman uuden (tässä alemmassa kuvassa näkyvät) ja ne heti tuo kyllä lisää kodikkuutta :) Olivat valmiiksi jo purkeissa, kun en ole noita edellisiäkään saanut istutettua kunnon ruukkuihin, heh! 

Sohvan taakse kaavailin alunperin jotain isompaa huonekasvia, mutta sitten totesin, että ei ei ei missään tapauksessa multaa lasten ja koiran ulottuville :D

Kivoin juttu mitä olen odottanut jo kuukausikaupalla, tapahtui eilen (ja ig storiesin puolella tästä olikin video). Nimittäin toi meidän takapihan seinä ja kivetys maassa oven edessä ja talon ympärillä oli ihan sellaisessa mustan vihreässä niljassa ja sammaleessa. Epäilen ettei asialle oltu tehty mitään vuosiin ja siksi kaavailinkin peseväni ne painepesurilla. Ainut vaan, että sellaistahan meillä ei ollut ja en oikein uutena tyyppinä täällä tiennyt mistä sellaisen vuokrata. omankin masiinan ostamista jo pohdittiin, kunnes eräs ystävällinen naapuri tajosi omaansa lainaksi! 

Sit piti vielä sen verran odotella, että Liamilla oli vapaapäivä ja hän ryhtyikin eilen hommiin. Tuolta kukkapenkin reunalta vähän näkee sen alkuperäisen vallitsevan tilanteen, vaikka yläreuna aitaa oli ihan melkein pikimusta. Lähtötilanne oli siis erittäin karu ja ei tämä nyt mikään ihanuus vieläkään ole, mutta noin sata triljoona kertaa parempi. Putsailin tuota kukkapenkkiäkin vähän kaiken maailman rehottavista ja siis mullahan on ihan vasta nämä kotipuutarhan hoidon opinnot alussa. Tekevälle sattuu ja nyt jo tiedän monesta paljon enemmän, mutta kokeilun ja erehdyksen kautta tässä taidetaan edetä :) Oliivipuu sentään on pysynyt hengissä jo kolmatta vuotta!

Ihan tähän liukuoven eteen kaavailen puista patiota, mihin mun insinööri-taidot ei ihan taivu, mutta ehkäpä isäni tekee meille heidän ensi visiitillään piirustukset, kun äkkiäkös tuohon sellaisen 2m x 2m laudoituksen tekee :) Se toisi kivasti vähän ryhtiä tuohon pihamaahan ja samanlainen patio olisi ihana myös takapihan perukoille, mihin paistaa aurinko melkein koko päivän. Sinne voisi sitten paremmille säille hankkia vaikka pari kansituolia ja talvella sinne saisi vaikka muutaman ison lyhdyn maahan tai isoja ruukkuja. Ainahan mulla näitä suunnitelmia löytyy :)

Mut nyt vain tällainen pikamoi ja Liam tuli just hänen parin tunnin tauolle. Mun on rynnättävä ulkoiluttamaan koiraa ja hänet ajattelin nakittaa vaihtamaan muutaman verhotangon vaijereihin. Kaikki hetket käytetään hyväksi :D

Kivaa alkuviikkoa teille!


4 kommenttia on "Vähän taas parempi koti."
 1. Voi kuinka kivan näköistä sulla siellä ja olet ihan oikeassa - punaisesta matosta ei ole tietoakaan. Hyvä hankinta tuo matto Ikeasta. Ja helppo ratkaisu tälle ongelmalle. Hei, mikä on instagramis kun intagram kuvaa kun painaa ei se linkaa sun installe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen tosi tyytyväinen mattoon, vaikka kyllä sitä punaista sit vielä pilkistää enemmän tuossa takan puolella. Mut maltillisesti ;)

   Kääk ja mikähän ig:saä vikana? Oiskohan, kun vaihdoin mun käyttäjätunnuksen? Täytyypä heti tsekata toi! Kiitos, kun ilmotit ja pitäisi siis löytyä http://instagram.com/saraooc

   Poista
 2. No ei kyllä huomaa punaista mattoa siis lainkaan, vau!
  Heh, mä mietin aina ihan samanlailla, että se on yks simsalabim kun tekee jonkin laudoituksen ja totuus on se, että mies rataa viikon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oven saa katos kätevästi tollai raolleen, että takanedusta ei näy :D

   Ja niinpä; mulla voi olla tosta laudoituksesta vähän naivi mielikuva, joskin olisinhan mä ne laudat jo voinut käydä ostamassa, jos tietäisin millaisia. Mä haluaisin kyllä olla vähän parempi näissä raksahommissa ettei aina tarvitsisi odotella miehen tai pahimmassa tapauksessa isän apuja, kuka kuiteskin tulee tänne ens kerran vasta lokakuussa :D

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!