Lagom.

28.9.2017
Syksy, mikä ihana tekosyy. Tai no itseasiassa nyt aletaan olla lääkärin määräysten alaisuudessa :) Kauhea olo alkoi olla kestänyt jo sen verran pitkään, että mies patisti mut eilen varaamaan lekurin ja sinnehän minä sitten marssin.


Kaikki stressi purkautui kyynelinä siinä vastaanotolla ja onneksi meidän GP - perhelääkäri - on sen verran ihana, että hän tarkasteli minut ihan juurta jaksaen, otti verikokeet ja kaikki. 

Poskiontelontulehdus lie se alkuperäinen syy, mutta kaikki viimeaikainen stressi sitten sai hänet taas suosittelemaan kunnon läsnäoloharjoituksia. Olin taas keräillyt vähän turhaa hötkyiltävää arkeen ja esim. jumppaaminen ei viimeaikoina tuntunut laisinkaan kivalta vaan enemmän sellaiselta pakkopullalta. Olin tässä monia muitakin asioita stressannut itseasiassa ihan hirveästi ja ilmankos sitten yleensä melko hyvä immuniteettikin oli sen seurauksena alentunut. 

Nyt alkaa mennä sairaskertomuksen puolelle, mutta siis lääkäri erityisesti suositteli minulle erästä Mindfulness-kirjaa, mitä lähdin sitten tänään kirjakaupasta etsimään. No tuo kirja osoittautuikin paikallisessa kirjakaupassa yli kymmenen euroa kalliimmaksi, kuin netissä ja päätin ostaa sen sitten toisaalta, mutta siinä mindfulness-hyllyllä jäin selailemaan erilaisia Hygge-, Lykke- ja Lagom-kirjoja. Tämä kuvan Lagom-kirja oli niin älyttömän söpö ja kaunis taitoltaan ja kuvitukseltaan ja aika edullinen, että ajattelin siitä jo saavani sopivasti sellaista hetkeen heittäytymistä. Siis lueskelusta sohvalla viltin alla kännykän näpräyksen sijaan. Kassan luona huomasin myös lempikirjailijani Marian Keyesin vastailmestyneen teoksen the Break. Keyesin kirjat ovat aina olleet loistavia ja tästä erityisesti olin lukenut ylistäviä arvosteluita. Yöpöydältä onkin puuttunut luettava jo pidemmän aikaa ja heräteostoksena nappasin sitten tuonkin. Joo-o, lopulta nämä kirjat maksoivat yhteensä enemmän, kuin tuo lääkärin määräämä kirja, kääk :D Sen mitä sitä kirjaa selailin, huomasin siinä olevan paljon meditaatioharjoituksia ja olin itseasiassa juuri pitkästä aikaa ruvennut tekemään Headspace-sovellutuksen kanssa ilta-meditaatiota. Tuo appi on ihan loistava. Mun ajatukset, kun karkailevat noin nanosekunnissa, sovellutuksen puhujan rauhallinen ääni saa todella pysähtymään hetkeen. Tehtiin meidän Fionnin kanssa myöskin sama harjoite illalla, kun arvelin hänen pitävän myös siitä ja meinataan tehdä nyt seuraavan viikon joka ilta. Jos englanti sujuu edes auttavasti, lämpimästi suosittelen ko. ilmaista aplikaatiota.Nyt kun tässä vielä parantelen tätä flunssaa, meinaan ihan siis luvan kanssa pötkötellä ja ottaa rennosti. Jumpat ja järkkäilyt kyllä odottavat. Meidän reissun ajan kennelissä ollut koirakin on ollut kotiin paluusta lähtien oikein super hellyydenkipeä ja hyppää kainaloon onnellisena, jos kukaan edes lähestyykään sohvaa <3Ehdin, ennen kuin piti lähteä viemään esikoista harrastukseen (istun nyt autossa tätä naputtelemassa), lueskelmaan tuota Lagomia pienen hetkisen ja se on kyllä just niin symppis ja kiva, mitä osasin odottaakkin ulkoasun perusteella. Syksyisiin fiiliksiin, kun ulkona sataa ja myrskyää tänään, sopi myös omena-chia-mantelimaito-kaneli-smoothie. Jahka tämä olo tästä vähän paranee, aloitan taas pitkät kävelyreissut tuohon läheiseen luonnonpuistoon tämän koiran kanssa. Sitten pikkuhiljaa ehkä jotain jooga/pilates-tyylistä kehonhuoltoa ja pikkuisen kerrallaan palailen jumppailemaan. Pliis tekin sielä ruudun toisella puolella viheltäkää pilliä ettette rasitu liikaa ja nautiskelkaa tästä tunnelmallisesta syksystä <3


4 kommenttia on "Lagom."
 1. Ihanat nappisilmät teidän koiralla :) Mä ostin taannoiselta Köpis-reissulta yhden Hygge-kirjan ja se on juuri sopivaa lukemista näihin syysiltoihin! Voisin kuvitella että se on aika samantyyppinen tuon sinun ostamasi kanssa. Minäkin kävin eilen paikallisessa kirjastossa ja mukaan tarttui peräti neljä kirjaa, joten nyt on hyvä syy laittaa kännykkä piiloon ja keskittyä lukemiseen sensijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samansuuntaisia ne kirjat tuntuivat olevan kaikki. Tuo on just sellainen sopiva coffee table book, mitä voi lueskella vähän kerrallaan. Aika tuttuja juttujahan nuo ruotsalaisten tavat on, mutta samalla myös muistuttaa, miten suomalaiset ottavat monet asiat alavireisellä otteella ja kuppi puoli tyhjänä.

   Munkin pitää taas vierailla kirjastossa katsomassa lisälukemistoa, kun onhan toi romaanien osto sellai vähän pöhköä, kun harvoja kirjoja sitä kuitenkaan tulee luettua montaa kertaa. Tykkään kuitenkin ihan kirja kirjoista sähköisten ladattavien sijaan.

   Poista
 2. Hyvä, että osaat ottaa "taukoa" stressistä. Oma terveys ja jaksaminen on kuitenkin se tärkein juttu! Mullekin tekisi varmaan joku tuollainen kirja kanssa hyvää ja muutama rentoutumisharjoistus siihen päälle..!Pitäsköhän ihan kokeilla tuota appia..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh no osaan ja osaa. Pakon edessä kai vain :) Kokeile ihmeessä Headspacea ja se on tosi hyvä startti kaikille hyvinvointi jutuille :)

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!