Tytön juttuja ja loistavat kirppislöydöt.

13.9.2017

Huh, kamala kiirus taas ollut viime päivät, vaikka munhan pitäis vain olla tällainen kotirouva :D Nytkin itseasiassa alkaa olla jo ilta ja lapset meni just nukkumaan. Eilisen illan bloggaus-aika menikin koira sylissä takkatulta ihaillen. En valita; Aileen-myrsky pauhasi ulkona ja oli aika tunnelmallista sytyttää takka eka kertaa tänä syksynä :)

Tänään ja viime päivät mulla on erityisesti ollut mielessä tämän meidän miltei 4-vuotiaan tyttösen jutut. Pikkuhiljaa pitää mietiskellä hänen lokakuisia synttäreitänsä ja itseasiassa tilasin hänelle juuri Amazonista lahjaksi tämän Shopkins nuken. Moisia nukkeja Elsi on hartaasti ihaillut naapurin isommalla tytöllä ja ruokakaupan leluhyllystä esittänyt vienot toiveet, että tällaisia hän nyt kovasti toivoisi. Itseasiassa mun mielestä Elsin synttärilahjojen ja joululahjojen miettiminen on tsiljoona kertaa helpompaa, kuin pojille ostaminen. Osa syynä se, ettei meillä mitenkään hirveästi ole "tyttöjen leluja" eli paikat ei jo valmiiksi tursuile leikkikaluja ja toisekseen pojat nyt ei muulla ikinä leiki, kuin autoilla ja junilla. Pikkulegotkaan ei heitä lopulta yhtä paljon innosta, kuin nuo iänikuiset autoleikit. Tai sit tietysti ulkoleikit.

Näitä Shopkins-nukkeja voisi sitten vaikka toisen ostaa jouluksi ja lisäksi ehkä nyt sitten vielä ostan toisen - niin ikään naapurin tytöllä nähdyn - L.O.L surprise-pallon. Tässä on sinne lukijoillekkin hyvä kaverisynttärilahja-idea, sillä nämä kustantaa (ainakin täällä) pikkusen vajaa kympin ja yksi Suomikaveri osasi kertoa, että esim. Prismoista löytyy. Yksi kaunis kesäpäivä Elsi ja naapuri löträsivät näillä tilkassa vettä valehtelematta tuntikausia. 

Mun mielestä on ihan liikkistä, että Elsillä alkaa selkeästi olemaan vähän isomman tytön jutut. Mun vauva! Muistelisin, että just tässä nelivuotissynttäreiden alla, about kuukautta aikaisemmin, lapset muuttuvat kertaheitolla palleroisista jotenkin isommiksi. Onhan se vallan haikeata, mutta toisaalta hän on kovin hellä ja hellydenkipeä tapaus eli sellaista vauvamaista palleroisuutta löytyy. 

Mehän just käytiin paikallisessa neuvolassa Elsin kanssa tarkastuksessa ja hänen kasvunsa huitelee sielä plussakäyrillä jossain. Pituutta, kun on taas tullut useita senttejä, olen tehnyt muutamia fb-kirppislöytöjä hänen vaatekaappiinsa:

Nämä molemmat tunikat ovat samalta myyjältä (kuka on kyllä tuttu muuteskin ja olen hänen vuoden vanhemman tyttönsä vaatteita ennenkin ostellut Elsille) ja ensiksi ostin tuon harmaa ruudullisen (kuinka tyylikäs kuosi muuten tällä hetkellä!) ja, kun Elsi ihastui siihen ikihyviksi, ostin tuon toisenkin. Liam oli todella yllättynyt näistä ostoksista, koska meillä ei a) juurikaan ole ollut mitään aplikoituja juttuja ja b) tuo ylempi on erittäin pinkki meidän aikuisten makuun. Mutta tottahan se on;  on vain ostettava enemmän ja enemmän sellaisia, mitkä on tyttösen mieleen. Onneksi noin pääsääntöisesti meillä on yhteneväinen maku ja ne minun alkukesästä ostaman iiiihanat rusettishortsit, mitä Elsi vihasi ihan kauheasti, muuttuivatkin maailman ihanimmiksi, kun naapuri Lucylla oli samanlaiset. Olen kyllä näihin edullisiin ostoksiin tosi tyytyväinen! Molemmat ovat siis H&M:n aiksemmasta mallistosta. 

Kateeksi käy Suomen live kirppariostot ja -myynnit. On mullakin onneksi muutama luotto-ostaja, mutta onhan tuo postitus oma hommansa - puhumattakaan postimaksuista. Tietenkin hinnoittelu itsepalvelukirpparille vie aikaa, mutta kyllä niissä yleensä kiertää tavarakin aika mukavasti. 

Yksi juttu tässä kyllä mietityttää. Elsi haluaisi toivoisi ihan hirveästi sellaista polyesteri prinsessa rooliasu-mekkoa. Eikä ihan mitä tahansa, vaan yhä edelleen hän ihannoi Tuhkimoa yli kaiken. Näin sellaisen kyllä lelukaupassa, mutta jotenkin vielä vähän kauhistuttaa sellaisen ostaminen, heh! Toisaalta tiedän, että hän tulisi niin ikionnelliseksi. Saankohan perusteltua ettei sellaista sitten käytetä kuin leikeissä? :D

Mä en tiedä miksi, mutta mä varmaan odotan aina lasten synttäreitä yhtä paljon, kun he itsekkin :) En jaksaisi odottaa, että he näkevät lahjansa ja ilmapallot ja muut koristeet ja kakut. Eikä meillä edes harrasteta mitään kovin kummallisia teemabileitä ja kuorotteita ja tilpehöörejä, mutta onhan se aina tosi spesiaali päivä ihan sellaisena kotikutoisenakin :)

Et näitä juttuja mä tässä olen viimepäivät miettinyt. Ja on mulla yksi toinenkin postausaihe kielenpäällä kunhan saisin ajatukseni puettua sanoiksi. Siitä sitten toisella kertaa!

Kivaa keskiviikkoa ja kuullaan pian :)
4 kommenttia on "Tytön juttuja ja loistavat kirppislöydöt."
 1. Onko sulla jokin erityinen syy mikset ostaisi prinsessamekkoa?
  Onhan ne aikamoisia, mutta miksei jos toinen sitä kovin haluaa.. Tuo vaihe kestää hetken ja sitten kohta ne rimpsut roikkuvat jossain nurkassa eikä niitä enää haluta käyttää :)

  Rita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No syy on niinkin typerä, kun mun mielestä ne on ihan kamalan rumia. Roolileikeissä ok, mutta pelkään että siitä saisi sitten vääntää ettei sitä pistetä kauppaan ja juhliin ja kouluun. Tiedän, että tämä on ihan pöljä syy ja siksi luulenkin, että moinen mekko löytyy syntymäpäivälahjapaketista ensi kuussa ☺️ Viime vuonna vähän ajattelin, että pari kertaa mainittu mekkojuttu menee ohitse, mutta nyt kun näitä hartaita toiveita on kuunnellut reilun vuoden, niin kyllä on tarkoitus unohtaa omat mielipiteet asiaan ☺️

   Poista
 2. Rohkeasti vaan mekko ostamaan, meillä ainakin pysyi roolileikeissä pelkästään. Tytär haluaisi vieläkin, mutta alkaa olla niin iso jo, ettei kohtuuhintaista sopivan kokoista löydy. Oon ite ajatellut, että on hyvä antaa tyttären kokeilla erilaisia rooleja ja tuntea itsensä hyväkystyksi sellaisena kuin on. Ehkä sitten teini-iässä vähän vähemmän runsasta ja blingblingiä odotettavissa? :D

  t. cadis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin ihanasti sanottu ja niin totta. Onhan noilla roolileikeillä tärkeä tarkoitus ja varmasti Elsi saa Tuhkimo-mekon synttärilahjaksi. Yleensä kotosalla kyllä pukeutuukin ballerinaksi jumppapukuun ja pinkkiin tutuun ja ymmärtää, että niitä käytetään vain kotona ☺️

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!