Viikonloppu-rullat.

8.9.2017
Näitä kevätrullia olenkin ehtinyt jo hehkuttamaan ja lupailemaan "reseptiä". Näitä Vietnamilaisia riisirullia voi tietenkin valmistaa miljoonalla eri tavalla, mutta tässä nyt tämä minun tapani :) Ajattelin ajoittaa tämän ruokapostauksen tähän viikonlopun kynnykselle, sillä nämä ovat vähintään yhtä herkullista ja helppoa rullailtavaa, kuin vaikka tortillat, mitä monissa kodeissa syödään perjantain tai lauantain kunniaksi.


Riisipapereita saa ostettua isommista marketeista ja ainakin Suomessa ollessani näin näitä Prismassa. Löytyvät sieltä samoilta hyllyiltä, missä lienee sushi-värkit. Samaa Blue Dragon merkkiä saa täältä Irlannistakin. Kaikista edullisimmat riisipaperit myös Aasialaiset ruokakaupat (esim. helsingin Hakaniemessä löytyy) ja itsekkin kävin ostamassa ison pinkan paikallisesta Malesialaisesta kaupasta, mutta harmikseni nämä mun paperit olivatkin tuollaista pienempää kokoa. Itse tykkään enemmän niistä isommista tortillakokoisista riisipapereita, kun näiden kanssa menee vähän näpräämiseksi :D

Me ei syödä tofua ihan hirveän usein (en ole ihan varma mitä mieltä olen soijatuotteiden syönnistä), mutta näihin se sopii mun mielestä erinomaisesti. Itse tapaan paistaa tofun oikeastaan aina samalla tavalla eli

- silppuan pieneksi punasipulin ja pari kolme kynttiä valkosipulia, leikkelen tofun pitkittäin.

- laitan pannulle lämpiämään seesamöljyä (tai kookosöljyä), loraukset soijakastiketta ja teelusikallisen dijon-sinappia (wholegrain mustard lienee sama aisia)

- sitten rupean kuulottamaan sipuleita pikkusen ennen kuin lykkään tofut paistumaan. Tässä vaiheessa voi vielä roiskia lisää soijakastiketta päälle. Yritän paistaa tofut niin, että ne ruskistuu jokapuolelta.


Tällä kertaa leikkasin lisätäytteiksi avocadoa, jäävuorisalaattia, ituja ja kuorimaveitsellä suikaloitua porkkanaa. Kerran paistoin lehtikaalia sipulin kanssa, myös kurkku pitkulaisina paloina on erityisesti meidän lasten mieleen ja jäävuorisalaatin sijaan ihan kaali taikka lehtisalaatti ovat myös tosi kivoja.

Tofun lisäksi näissä voi käyttää mukana myös ankkaa, kanaa, katkarapuja, pihvinpaloja jne.

Oikeastaan en voi laisinkaan ottaa tästä rulla-intoilusta kunniaa, sillä näihin minut tutustutti paras ystäväni Suomessa. Hän teki meille myös aivan sairaan hyvää kastiketta rullille maapähkinävoista ja hoisin-kastikkeesta (puolet ja puolet), mutta huomasin, että täkälaisissä hoisin-kastikkeissa on ainakin vehnää eli ei sovi mulle. Mut vehnäongelmattomat - kokeilkaa ihmeessä!


Sit rullailu hommiin! Riisipaperit ei tarvitse kuin kevyesti kostuttaa laakeassa astiassa lämpimässä vedessä. Mielestäni on paras dipata paperit veteen molemmin puolin n. 10-20sek puoli sillätavalla, että eivät ihan pehmene vaan jääväät ikääskuin samantyyliseksi, kuin liivatelehti. Paperissa on kuitenkin tässä vaiheessa sen verran kosteutta, että se sulaa lautasella pehmeäksi, kun mietit, millä se täyttää.


Kuten sanoin; näitä pikkupapereita oli vähän hankalampi täuyttää, kuin isompia, mutta hyvin samaan tyyliin, kun muutkin wrapit: täytteet keskelle alaosaan ympyrää, käännä sivut sisään ja sitten rullaa melko napakasti. Riisipaperi venyy, mutta myös hajoaa aika herkästi. Päälle voi hyvin kietoa vaikka toisen paperin.


Ja sitten vain syömään. Voin kertoa, että mulla oli ihan hirveä nälkä näitä taiteillessa ja kuvatessa, et sori vaan jos kuvat ei ole ihan priima laatua, kun olin niin kiire syömään :D

Ihana yhdistelmä raikasta salaattia ja suolaista tofua ja melkein karamellisoituneita puna- ja valkosipulia, nam!

Nyt pitäsi sitten vain oikeasti keksiä mitä tehdä ruoaksi tänä viikonloppuna. Näitä en ehkä heti kehtaa nyt putkeen tehdä parin päivän välein, että jotain helppoa ja kivaa täytynee kehitellä.

Mitä teillä syödään tänä viikonloppuna?






2 kommenttia on "Viikonloppu-rullat."
  1. Kiitos inspiroivasta reseptistä! Täytyykin pitää silmät auki ruokakaupassa, josko löytyisi riisipaperia ja pääsisi testamaan.

    Vastauksena kysymykseen, viikonloppuruokana on syöty nepalilaishenkistä kanamantelikurkuma-kastiketta riisin kanssa. Ruoka syntyi sattumalta kaapista löytyvistä aineista, niinkuin aika monet laittamani ruoat, ja oli helppoa, nopeaa ja hyvää.

    Millainen hintataso ruokakaupoissa on siellä? Meneekö enemmän vai vähemmän rahaa kuin Suomessa? Mistä yleensä hankitte perheen ruokaostokset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä teidän ruoka, vaikka kanaa en syökkään. Toimisi varmaan myös ton tofun kanssa :)

      Mun mielestä täällä on ehkä pikkusen halvempaa, kuin Suomessa. Mutta ei paljon eli ehkä tuoteet on 20-40 centtiä edullisempia. Mä käyn usein Lidlissä ja Tescossa tekemässä isoimmat ostokset. Mutta sit jotain pitää hakea myös muista kaupoista ja luontaistuotekaupoista, mitä ei noista saa ja semmoisis pikkutäydennyksiä teen sitten ehkä parin viikon välein. Mut joo varmaan kaikista eniten asioidaan lidlissä, kun se on meidän kotiovelta ehkä 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!