Tv tuli talouteen.

5.11.2017


Kyllä - meni 4,5 vuotta, että meillä ei ollut telkkaria. Liamin työtunnit kun Clifdenissä oli niin hullun pitkiä ja mä en juuri välittänyt telkkarin katsomisesta ja lapset tyytyvät dvd-leffoihin ja youtubeen tietokoneelta, ei me koettu mitään järkeä maksaa tv-lupamaksuja ja saatiin kyllä tarvittaessa stiimattua nettisivuilta britti-tvtä, joskin pikkuhiljaa katkeileva toisto alkoi ottaa enemmän ja enemmän päähän.

Huomattiin, myös, että lapset alkavat koululaisina olemaan siinä asemassa, että kaikki erikoisuus perheissä mietityttää ja me nyt ollaan muutenkin aika tiukkiksia pelikoneiden sun muiden suhteen,  niin mietittiin, että nyt kun he kasvavat, olisi oikeasti ihan kiva omistaa edes se telkkari.

Vaikka ollaan oltu ruutuajan suhteen aika nipoja muuteskin, ollaan myös todettu, että ilman tvtä meidän lapset on jääneet paitsi muutamista kulttuurillista ilmiöistä, kuten esim urheilukisojen katsomisesta ja mikä on jo vähän kostautunut meille! Esimerkiksi täällä Irlannissa on paikalliset urheilulajit rugby, gaelic football ja hurling melkein yhtä tärkeässä asemassa, kuin katolilaisuus ellei jopa tärkeämmässä. Pojat aloittivat paikallisessa clubissa tuon gaelic footballin viime keväänä ja vaikka into oli kova, olivat he sielä vähän hukassa. Tajuttiin miehen kanssa, että he taisivat olla koko Irlannin ainoat lapset, ketkä eivät ole eläessään nähneet yhtäkään GAA-matsia telkkarista. Ei siis ihme, ettei heillä alkuun ollut hajua, mitä sielä kentällä edes pitäisi tehdä. Eihän näitä ajattele, mutta sama juttu oli koriksen kanssa ja niinpä sitten näytimme pätkiä urheilusta youtubesta, mutta eihän se ole sama kuin suoran lähetyksen katsominen.

Itseasiassa en koe itseäni miksikään valtavaksi penkkiurheilijaksi, mutta kyllä mä silti haluan, että mun lapset tietää mitkä olympialaiset on ja mitä niissä tapahtuu!

Näin syksyisin mun ohjelmistoon lukeutuu Britti-xfactor ja myöhemmin marraskuussa alkava Celebrity get me out of here-hömppäreality. Se olin itseasiassa minä, kuka alkoi puhumaan, että tänä syksynä olisi kyllä paaaaljon kivempi katsella noita ohjelmia kunnon ruudulta, kuin pieneltä tietokonenäytöltä.

Niinpä me ostettiin tv :)

Mun mielestä tuo ruutu on kyllä ihan hirmuisen iso ja mulla oli tarkat ohjeet, mihin kohtaa olohuonetta se asetellaan ettei huoneesta tule tv-huone vaan olohuone, missä on tv. Tässä on vissi ero! Vielä en ole aivan tyytyväinen tv-kulmaan ja vähän jo mietin pitäisikö koko tv laittaa seinälle sellaiseen hommellin, että sen saa ihan seinään kiinni, kun ei katsota ja sitten katsottaessa vedettyä pikkusen ulos ja viistosti eteenpäin? Johdot nätisti koteloon ja näin saisin tuon lipaston päälle ehkä jotain pientä sisustusroinaakin? :D


Et jos minua ei ole täällä näkynyt, niin illat on mennyt aika tiiviisti telkun ääressä ;) Myös lapset ovat nyt syyslomallaan katsoneet ihan luvattoman paljon ruutua, mutta toki nyt loman loppuessa palataan tuttuun viikonloppupainotteiseen rytmiin. Meillä mentiinkin suoraan teeveettöyydestä yli sataan kanavaan, kääk! Meillä on ihan perus Irlannin kanavat ja sit satelliitin kautta ilmaisen Britti-kanavat. Lapset kyllä katsovat paikallista Rte junioria, mutta mä valitsen katsottavat tuolta naapuri saaren puolelta.

Liamin kanssa meidän yhteiset lempparit on kaikki asuntojen rakennukseen liittyvät sarjat esim. Grand designs, mitä kyllä olen nyt iltaisin tuijotellut itseksenikin. Ei hyvä blogin kannalta, mutta olen saanut neulottua työn alla olevaa neulepuseroa roimasti. (muille britti-tvn ystäville täältä voi striimata kanavia ilmaiseksi).

Ens viikolla mulla onkin useampi aamu piiiitkästä aikaa ihan itsekseni ja vihdoinkin mahdollisuus paneutua näihin blogihommiin. Luonnoksissa on jo yksi joulufiilistely-juttu, mutta se on vielä ihan pikkuisen liian aikainen (vai onko?) eli voisitte avata sanaisen arkkunne tuolla kommenttilootassa, jos olisi jotain toivepostausta? Niitä on nimittäin ihan superkivaa toteuttaa :) Nyt varmaan kukaan ei ehdota mitään, mutta oh well... 

Ei vaan, nyt lähden lenkittämään koiraa auringonpaisteeseen ja sit pitää paneutua näihin sunnuntaihommiin ja toivottelen teillekkin mukavaa viikonlopun loppua <3
10 kommenttia on "Tv tuli talouteen."
 1. Tämä oli mukava postaus. Meilläkään ei ole telkkaria, mutta viime aikoina sellaisen hankkiminen on ollut mietinnässä. En vain tykkää mustasta laatikosta sisustuksessa, pitää siis keksiä jokin piilotusjippo. ..Tai voihan siihen laittaa sellaisen takkatulivideon pyörimään ☺.

  Minulla ei ole erityisiä toiveita postausten suhteen. Irlantilaista elämänmenoa ja kulttuuria kommentoivat kirjoitukset ovat aina mukavia.

  Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi musta laatikko on kyllä turhan hallitseva. Joko mä totun siihen tai sit pitää hankkia se seinäsysteemi. Tämä tv on kyllä sellai ollut monipuolinen, että Liam on välillä laittaanut sitä kauttaa musiikkia soimaan, mitä on siten keittiössä kuunneltu bluetooth-kaijuttimesta :)

   Kiitos vielä, kun kommentoit ja tosiaan eiköhän tuo Irlantilainen elämänmeno pysy tässä rinnalla koko ajan :)

   Poista
 2. Tää on ehkä vähän outo postaus toive, mutta mitens olis sellainen Tavallinen Asioiden Hoito Päivä eli kuvin varustettu ruokakaupassa ja muilla asioilla käynti sun nurkilla. Kun just ne tavalliset asiat lasten viemiset koululle, kaupassa käynti (mitenkä ne ruokakaupat on aina niin kiinnostavia kun ulkomailla käy) jms sulle joka päiväiset tai viikkoiset jutut, mutta meille niin eksoottista......ehkä kummallinen toive ja ehkä minä olen vähän outo, mutta kun kysyit.....hahaaa

  Nanna Santa Monicasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Nanna! Ei laisinkaan outo, vaan aattelin tämän heti kuvailla ja toteuttaa torstaina perjantain postaukseksi :) kiitos ideasta! Terveisiä sinne Atlantin toiselle puolen :)

   Poista
 3. Me katsotaan ihan vaan muutamia sarjoja normi telkkarista (kuten Great British Bake Off ja Blue Planet) kun Netflixillä on vaikka mitä. Mutta kivahan sitä on tuijottaa isosta telkkarin ruudusta! Mä rakastan kanssa kodin remppasarjoja ja Homes under Hammer on ihan mun lemppari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei nyt viittitty ladata Netflixiä, kun on noita kanavia muuteskin niin valtavasti. Meillä on myös monen muun tapaan paha tyyli jäädä tuijottelemaan niitä jaksoja toisensa perään yömyöhälle, et ehkä parempi näin :) Homes under hammer onkin muuten hyvä ja nyt tänään ajattelin katsella sitä Grand designin house of the year-ohjelmaa.

   Poista
 4. Ei ole yhtään liian aikaista joulufiilistely postaukselle! Muutenkin joulutraditiot teidän perheessä ja Irlannissa yleensä kiinnostaa. Siitä teidän tavallisesta arjesta lukee milellään ja ruokaohjeet kiinnostavat myös. Bonuksena pikkujoulu-outfit toive. Kiva, kun kirjoittelet. T.Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Annika ja kiva, kun esitit toiveen. Pikkuhiljaa mullakin alkaa tulemaan joulufiilistä ja taidan julkaista noi esifiilistely ihan pian, kun kuvatkin on jo koneella :) Pikkujoulu-outfit-postaus alkoikin heti mietityttämään ja tämän päivän postaus sivuaa sitä pikkasen, mutta yritän tehdä pian ihan kunnollisenkin jutun siihen liittyen :)

   Poista
 5. Meilla on telkkari nostettu seinaan, oli aiemmin lipaston paalla kuten teillakin mutta meinasi kerran tipahtaa kun tyttö riehui koiran ja kaverinsa kanssa ja törmasi lipastoon. Meillakin katsotaan aika vahan telkkua, lahinna aamu-tv, tyttö hieman piirrettyja ja paikallista voice of turkey nain syksylla. Onko siella kallis tv-lupamaksu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui joo tuo lasten riehunta täytyy ottaa huomioon. Onneksi tuo vanha lipasto on tosi iso ja jykevä, mutta tykkäisin kyllä enemmän sisustuksellisesti, jos tv olisi seinällä. Tv-lupa maksoi vuodelta 160e ja lupatarkistaja olikin heti oven takana, kun telkkari saapui taloon. Mies oli jo maksanut luvan online, mikä ei vielä ollut näkynyt heidän systeemeissään, huh! No kaikki hyvin, mutta tosiaan onneksi oltiin heti hoidettu asia pois alta.

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!