Tulevaisuuden suunnitelmat.

14.12.2017
"Missä näät itsesi vaikka 5 vuoden päästä; millainen ammatti, 
olisko joku uus koulutus vai haluaisitko jatkaa lasten kanssa työskentelyä?"
Mun elämään on tulossa ihan pian iso muutos. Ihan järisyttävän iso itseasiassa mun omassa mittakaavassa. Hyppään täysin pois mukavuusalueelta ja rupean opiskelemaan. Valokuvausta.

Viime maaliskuussa jo mietiskelin näitä tulevaisuuden suunnitelmia ja lopulta nyt syksyllä rupesin tuntemaan jotain sellaista pienimuotoista ahdistusta, että mä olen kohta jo 34-vuotias ja mulla ei ole mitään. 

Ja siis on - mun elämähän on mennyt tähän asti just niinkuin joskus 15-vuotiaana haaveilin: tapaan elämäni miehen ja me mennän naimisiin, kun mä oon 24 ja site me saadaan kolme suloista lasta ennenkuin mä täytän 30 ja mä saan olla heille kotiäitinä.

Kuitenkin koko ajan päässä on ollut ajatus, että kun Elsi aloittaa koulun, mä olen 34 ja sit mun täytyy ruveta miettimään, mitä haluan ihan oikeasti tehdä työkseni. Tuo 3 ja 4 on tähän asti tuntunut kovin kaukaiselta, mutta nyt se onkin jo vuoden sisään!

Valokuvaus on koko ajan ollut se numero ykkönen mun päässä, mutta olen vain kokenut, että ei musta ole siihen... Tarvittiin yksi vanhempieni viikon reissu tänne ja isäni valoi minuun uskoa ja motivaatiota ja ennenkaikkea intoa ryhtyä opiskelemaan ja sitä myöten jatkaa hänen ammattiaan. Miten kovin merkityksellistä meille molemmille <3

Kunhan rahoituskuviot selkeni, tein lopullisen päätöksen aloittaa opiskelut nyt tammikuussa. Kyseessä on etäopiskelua, mikä tulee vaatimaan minulta aikamoista itsekuria ja aikatauluttamista ja samalla tämä toki on taas pieniä komprommisseja talouspuolella vaativa homma, mutta uskon ja toivon työn kantavan hedelmää. 

Blogin kannalta luulisi tämän opiskelun olevan myös positiivista :)

Eli missä mä nään itseni 5 vuoden päästä? Toivottavasti omassa studiossani ottamassa kuvia <3

Saas nähdä mitä tästä tulee...
23 kommenttia on "Tulevaisuuden suunnitelmat."
 1. Aivan mahtavia uutisia! Kun on palava halu tehdä jotain, niin aikaakin alkaa järjestymään. Ja siellä teillähän vietetään hotelleissa paljon häitä ja niihin palkataan aina kuvaaja, joten....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo mä luulen kanssa, että markkinoita näille hommille löytyy täällä ihan mukavasti :)

   Poista
 2. Voi kun ihanaa, että uskallat toteuttaa haaveitasi! Sinusta tulee varmasti huippuhyvä kuvaaja, sillä olet tosi hyvä jo tällä hetkellä. :) Paljon onnea opiskeluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh en nyt oikein uskalluksesta voi sanoa, koska jännittää ja hirvittää ihan vietävästi! Mut tarviin sitten paljon kuvattavia ja malleja, että varokaas vaan!

   Poista
 3. Ihan mahtavaa, kuulostaa tosi mielenkiinnoisilta opinnoilta! Tsemppiä siis uusiin kuvioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tsemppiä tässä varmasti tullaan vielä tarvitsemaan paljonkin!

   Poista
 4. Hei, aikun ihanaa!!!! Mä rakastan sitä, kun ihmiset rupeavat varsinaisesti tekemään asioita omien ammatti haaveidensa eteen sen sijaan, että vaan puhuvat ja miettivät. Todella fiksua tehdä se just tässä vaiheessa: lapset kohta koulussa ja tarttet itsellesi jotain omaa ihan niin kuin sanoit. Ja tuo ammatti on tosi upea lasten kanssa sillä sitä voi tehdä niin monella tapaa: olla oma pomo, tehdä töitä jollekin muulle, työskennellä osa-aikaisena tai kokopäiväisenä. Ja sun kuvista tosiaan näkee, että olet "natural" tässä duunissa. Suuret onnittelut - hyvä päätös!!
  Nanna Santa Monicasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää ajoitus on meille ihan täydellinen, vaikka muo tietysti asiaankuuluvasti hirvittää heittäytyä virran vietäväksi :D Todella toivon, että tämä työ kantaa hedelmää. Kiitos tsempeistä Nanna :)

   Poista
 5. Vau, hienoa Sara! Kuulostaa just täydelliseltä sulle. Oon superylpeä susta jo nyt ♡

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, onnea ja menestystä opintoihin! Aivan mahtava tunne, kun palaset loksahtaa kohdilleen <3 Mulla oli vielä noin vuosi sitten aivan kaamea ahdistus töihin ja tulevaisuuteen liittyen. Itse vietin myös monta vuotta lasten kanssa kotona ja opiskelin siinä samalla. Tuntui, että tämän ikäisenä "pitäisi" urallaan olla jo jossain, enkä oikein osannut nähdä mitään saavutuksiani kovin kummoisina. Nyt yhtäkkiä, uuden työpaikan ja nopeahkon etenemisen myötä olenkin tilanteessa, jossa olen onnistunut haalimaan tosi mielenkiintoisia ja vaihtelevia työtehtäviä.

  Loppuun vielä tosi iso kiitos tästä blogista. Luen tätä säännöllisesti ja lupaan jopa aktivoitua kommentoinnin suhteen ;) Tämä elämänmakuinen ja aito blogi on tosi raikas tuulahdus muihin aiemmin seuraamiini blogeihin verrattuna. Ymmärrän toki, että kaupallisuus ja ammattimaisuus ovat lisääntyneet koko blogiskenen muuttuessa, mutta huomaan mielenkiintoni lopahtaneen monen aiemman suosikin kohdalla. Oikeasti näin laadukkailla kuvilla ja sujuvalla tekstillä, mutta kuitenkin symppiksellä "kotikutoisella" twistillä tuotettuja blogeja ei ole montaa. Vaikutat tosi ihanalta tyypiltä ja teidän elämää on mukavaa seurata! Ihanaa joulua teille!

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että mulla on ollut tässä jo useamman vuoden menossa tällaista 30-kriisiä ja nyt alan päästä sen toiselle puolen. Onhan nämä elämän murroskohdat aina aika koettelevia, mutta on tosi helpottunut olo, kun olen vihdoin valinnut suunnan ja asian, mihin tähdätä.

   Ja kiitos kiitoksista - ne merkitsevät todella paljon <3 Kivaa joulua myös sinulle S!

   Poista
 7. Tosi kiva lukea että omat suunnitelmat selkeytyvät ja lähdet niitä tavoittelemaan! Musta on niin inspiroivaa, kun ihmiset rupeavat askeltamaan kohti haaveitaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä vielä varmasti piisaa juttua moneen otteeseen. Mukavuusalueelta poistuminen kyllä mietityttää, mutta that's where the magic happens, eli ei auta :D

   Poista
 8. Hei mahtavaa, tsemppiä valtavasti ja onnittelut upeasta päätöksestä! You can do it!🤗 t. Hertta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta! Mä en vielä ole ihan päässyt ajatustyössä sille asteelle, että pikeasti tekisin valokuvaamista työkseni, mutta tämä opiskelemaan ryhtyminen on mulle jo tosi iso juttu. Toivottavasti ne taidot siitä kehitttyy ja itseluottamus kasvaa :)

   Poista
 9. Upea juttu, paljon onnea opiskeluihin! Ala on varmasti just sun juttu, olet jo nyt niin taitava valokuvaaja. Mahtavaa!

  Toivottavasti tämä oli se iso asia, jota prosessoit syksyllä. Siis toivottavasti siksi, että se olikin näin positiivinen asia. Pelkäsin, että asia olisi ollut ikävä.

  Viikko jouluun, mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maijis <3

   Ja ei tämä itseasiassa ollut se syksyllä mainitsemani juttu. Se liittyy ihan terveyteen ja ruokavalioon, mutta kirjoittelen niistä sitten vaikka uutena vuotena paremmin. x

   Poista
  2. Poistin tuon kommenttini, kun jotenkin se tuli kaksi kertaa... Luulin, että sähläsin ekalla kerralla jotain ja kommentti ei koskaan tullut ja sitten ne olikin molemmat täällä. Outoa. Mutta siis samaa juttuahan se vaan oli. :)

   Poista
  3. Joo tiedätkö se oli jostain syystä mennyt tonne roskapostikansioon. Luin sen jo aluksi sähköpostista, mut sit en löytänytkään blogista mistään ennenkuin tajusin kurkata tuolta roksapostikansiosta.

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!