Keittiön uusi sivupöytä Ikeasta.

20.1.2018
Ja lauantai, mikä vihdoinkin tuntuu ihan lauantailta. 

Mähän aivan omasta ehdotuksestani olin koko syyspuolen lauantait hommissa, koska vuorotyöläisen vaimona, viikonloput ei sillätavalla ole tuntuneet vuosiin, noh, viikonlopuilta. Sit, kun kesällä vielä sunnuntaista muodostui housekeeping day, oikeastaan viikonloput vain sujahtivat hetkessä. Mun viikonloppu oli sit joskus tiistaisin taikka keskiviikkoisin, kun yritin ottaa rennosti, mutta tietty niihin päiviin kuului kaikki lasten höösääminen tuttuun tapaan. Ihan vasta nyt viikolla heräsin siihen, että nythän mun täytyy saada kaikki hommelit arkipäivinä tehtyä ja itseasiassa lauantai on ihan eka kertaa mies/naismuistiin, kunnon rento vapaapäivä! 

Ai että! Kyllä mä nautin <3 Aamu alkoi tosin herätyskellon soitolla, kuten tulee jatkossakin lauantaisin alkamaan, sillä Elsillä alkoi voimistelu ja treenit on toki jo kello ysin aikaan joka lauantai-aamu. Olin aivan fiiliksissä, miten pikkuinen tykkäsi ekasta omasta harrastuksestaan. Kunhan tästä maaliskuu koittaa, koko kolmikko on vielä siihen päälle Gaelic football-treeneissä.

Tänään laitoi lapsukaiset Liamin kanssa ulos pelailemaan ja tein itse yläkropan jumpan, sit syötiin lounasta ja lähdettiin vielä järven rantaan ulkoiluttamaan koiraa. Nyt tässä kirjoittelen tätä hommelia ja vielä ajattelin laittaa uuniin iltaruokasi pohjattoman pinaattipiirakan (minkä muuten nykyään teen ilman kermaviiliä ja hyvää tulee niinkin).

Tästä huomaakin hyvin, kun ehdi useammin päivittämään, tätä asiaa riittää taas vaiksi mikskä sivujuonteiksi :D Nyt asiaan eli meidän uuteen keittiön sivupöytään Ikeasta.
Idea varastettu suoraan isosiskoni keittiöstä, sillä sellaisia me pikkusiskot nyt vain ollaan ;) Siskollani on muutenkin ihan superihana koti ja sieltä kopioisin mielelläni koko keittiön ja monta muutakin juttua, mutta sekä mun, että Liamin silmät osui tähän sivupöytään, minkä päällä siskoni kökessä sijaitsi esimerkiksi kahvinkeitin. Sivupöydän nimi on Vittsjö ja sitä saa myös valkoisena. Hinta on vain 49e. Paitsi Irlannissa. Hinta on 65e ja sitä saa vain tummana. Olisimme toki kallistuneet alunperin valkoisen puolelle, mutta lopulta tuo on aivan saman värinen, kuin meidän työtasot eli passaa keittiöön aivan hyvin.


Mä rakastan sisustuksessa väljyyttä, funktionaalisuutta, ja tasoja, mille voi käyttötarkoituksen lisäksi asetella kauniita esineitä tai vaikkapa kasveja. Nyt toki varmasti monelle tulee mieleen, että mikä helkutin mehumaija meillä tuossa tönöttää. Tuo jäätävän kokoinen pytty olikin ennen keittiötason nurkkauksessa niin ettei viimeisiä kaappeja saanut kunnolla auki laisinkaan. Olen niin onnellinen, että sille on vihdoin järkevä paikka! 

Kyseessä on siis meidän vesifiltteri, millä saa fluorin pois käyttövedestä. Antiikkisessa Irlannissa siis fluorataan vesi jenkkilän tapaan ja me ei tod. haluta juoda moista vettä. Itse kukin voi sitten aiheesta googlettaa enemmän, mut juu päädyttiin ostaamaan tuo Berkey-systeemi ettei tarvitsisi raahata muovipulloja kaupasta selkä vääränä. Se kun ei taasen laisinkaan sopinut meidän elämänkatsomukseen.Sivupöydän tärkein tehtävä oli siis toimia drinkki-asemana :) Päädyttiin laittamaan suoraan vesipömpelin viereen juomalaseja (tähän suositus noista Ikean Reko-juomalaseista, 1,49e 6kpl ja näillä meidän tyypit on oppineet juomaan lasista jo 9-10kk ikäisinä. Reunus on tarpeeksi pieni lapsille) ja sitten välähti, että tyhjälle alahyllylle mahtuu kaikki meidän arkilautaset!

Sen lisäksi, että keittiön yläkaapit on ahtaat ja meidän aikuistenkin on vaikea saada lautasia sieltä, olen vahva Montessorimaisen kasvatuksen kannattaja; lapset saavat erittäin mielellään auttaa itse itseään ja koko perhettä kotihommissa.  Meillä oli Clifdenin kodissakin lautaset matalalla vetolaatikossa, että lapset saavat sekä kattaa pöytää että tyhjentää tiskikonetta ihan pienestä asti.

Nythän meillä ei tarvitse baby proofata enää mitään eli tämä toimii mainiosti. Jopa tuon lasihyllyn päällä :)

Laseille tarvitsi tietysti alustan taikka tarjottimen ja hiukan pohdittuani mihin boksiin pitimänikään sukeltaa (meillä on vieläkin pari muuttolaatikkoa täysi sekalaista sälää reilun vuoden takaa), löysin tämän 10 vuotta sitten ostamani Helsinki-tarjottimen <3 Hymyilyttää aina välillä pilkahtava vihkikirkkomme kuva :)Niin parasta, kun monia vuosia vanhat tavarat ilahduttavat yhä edelleen! Alimmalle hyllylle laitoin nyt toistaiseksi mummini vanhan korilaatikon, missä hän säilytti neulontalankoja. Se ei todennäköisesti jää tuohon paikalle. Eiköhän tämä sisustus aina elä vähän omaa elämäänsä ja tavarat hakevat pikkuhiljaa paikkaansa.

Huomasin, kun näitä kuvia halusin eräs päivä kuvata, kuinka vitsin vähän meillä on lautasia ja kulhoja ja erityisesti isoja lautasia pitäisi ehdottomasti ostaa lisää. Vihreät ja beiget kulhot on ihan täydellisen kokoisia, vaikka en väreistä niin välitäkkään. Saman mallisia, kun löytäisin jostain valkoisena. Noista meillä syödään puurot ja muhennokset ja salaatitkin.Olen kyllä ihan todella tyytyväinen tähän keittiön uuteen tulokkaaseen. Tuon myötä yläkaappeihin saatiin tilapulaan sopivia hyllyjä esim. järkyttävän isolle tee-kokoelmalleni ja kenties saan vihdoin saa purettua muuttolaatikosta ihanan paremman astiastonikin, että voisimme sitäkin käyttää jopa arjessa.

Niin mehän siis käväistiin perinteisellä Ikea-pyörähdyksellä tullessamme kotiinpäin maanantaina. Ihan miehen ehdotuksesta ostettiin taas tämän lisäksi esim. valkoisia kehyksiä ja saatiin muutamat kuvat vihdoin seinille, kuten tuo keittiön juliste. 

Jees, mutta nyt mun täytyy lähteä tekemään dinneriä ja toivottelen kivaa lauantai-iltaa teille kaikille!
Palataan ihan pian <3
2 kommenttia on "Keittiön uusi sivupöytä Ikeasta."
  1. Toi on kyllä tosi kiva ja on juuri ihanan keittiöön tuollaiseen tarkoitukseen! Ja toi musta näyttää tosi kivalta värinäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä tosi skarppi ja nyt viikon jälkeen tuntuu, kuin olisi ollut keittiössä aina! Ja monella tapaa tehnyt jo arjesta ja keittiössä hääräilystä helpompaa.

      Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!