Loma Helsingissä.

13.1.2018
Hahaha. Hyvä päättää tuo edellinen postaus, että alan panostaa blogiin :D No alan kyllä - ensi viikolla ;)

Nyt nimittäin kiireiset joskin antoisat pari viikkoa. Juuri tätä naputtelen vanhempieni ruokapöydän ääressä Helsingissä, Suomessa.


Tulimme tänne maanataina illansuussa, vaikka alunperin meidän piti tulla tänne jo perjantaina. Jouduimme kuitenkin vaihtamaan lennot jo useamman viikkoa sitten, koska sunnuntaina järjestettiin apen month's mind messu miehen kotikaupuingissa, mihin meidänkin piti toki osallistua. 

Koko edellinen viikko siis meni hoitaen erilaisia hommia ja pakkauksia ja opintojuttuja ja samalla parantelin kuumeisia poikia. Tämä viikko taas on mennyt siivillä viettäen ihanaa aikaa perheen ja ystävien kanssa. Joka hetkelle on ollut jotakin ja nyt vasta tarjoutui tässä lauantai-aamuna sopiva hetki avata tietsikka ja kirjoittaa edes muutama rivi.

Liamin kanssa ekat treffit sitten viime vuoden huhtikuun. Olipa kiva käydä keskustassa ilta-aikaa yhdessä.
Tämä loma on ollut niin ihana. Instagramiin olen vähän yrittänyt päivitellä kuulumisia, mutta aina ryppäinä, kun satun oleman wifin äärellä vanhempieni luona. Suomi-lomat ilman kännykän 3g:tä ovat aina ihanaa todellista läsnäolon aikaa. Ihana huomata treffatessa ystäviäkin, että kukaan ei vilkuile kännykkää, jos toinenkaan ei vilkuile.

Storyn paahdettu parsakaali-linssi-avocado creme-salaatti oli niin ihanaa, että jotain samantyylistä pitää testata kotonakin.
Ja olen syönyt niiiiin ihania ruokia. Tietty äidin ja isän kokkailuja, mutta myös lounastreffeillä, mitkä ovat paljolti suuntautuneet Kampin Korttelin ravintoloihin. Sekä Sandroon että Storyyn pitää kyllä päästä uudestaan kesällä. Helsinki tuntuu niin ihanan raikkaalta ja kansainväliseltä. Kerta toisensa jälkeen tänne on avattu jotain söpöjä uusia kahviloita taikka kojuja.

Hakaniemessä Ipanaisen-liikkeessä piti käydä katsastamassa tällaiset yksien tyyppien kuvat tammikuulta 2014.
Elsi olisi jetlageissaan varmaan vieläkin arvostanut kantoliina-kyytejä :D
Valitettavasti näin kutistuneessa lomassa on huonona puolena se ettei ehdi nähdä kaikkia ihania tyyppejä ja aina joutuu vähän valitsemaan ne keiden kanssa tulee ensiksi treffit puheeksi. Onneksi suunnittelen jo kesän lomamatkaa ja sitten ehtii paremmin näkemään ystäviä ja tekemään retkiä ehkä pidemmällekkin. Nyt ollaan miestä lukuunottamatta pysytelty Helsingissä, hän lähti tänään Tallinnaan treffaamaan parasta ystäväänsä (kuka siis on virolainen).

Helsingin huima lumimäärä. Ens viikolle sitä en sitten sopivasti luvattu vissiinkin enemmän.
Vaikka olisi tietysti ollut ihanaa, jos lunta olisi ollut vähän enemmän, on mun tyypit olleet aivan intona tuosta millin huurrekerroksesta ja onneksi siskon varastosta löytyi lasten vanhoja toppapukujakin ja kirpparilta lämpimiä kenkiä. Käytiin myös keskustassa luistelemassa ja siitä teinkin pienen videon instagramiin sinne omaan fiidiini <3 Lapset innostuivat luistelusta sen verran paljon, että mennään vielä tänään uudemman kerran ja illalla mulla on tiedossa dinnerit kaveriporukan kanssa. Sunnuntain, eli meidän vikan lomapäivän, pyhitän ihan omalle perheelle.Parasta on myös se, että lapset heti tänne tultua vaihtoivat keskinäisen kielensä suomeksi ja intona tietty katselevat Pikku Kakkosta ja lukevat mummin kirjastosta lainaamia kirjoja yhdessä.

Vähän jo valmiiksi tuntuu haikealta kotiin lähtö maanantaina... Toisaalta ihana pyöräyttää käyntiin arki ja rutiinit ja opiskelut ja kaikki. Tulijaisiksi täältä lähtee jotain ihania juttuja, mitkä tuovat ripauksen Suomea taas meidänkin kotiin <3 Vielä kun saisi nuo siskojen lapset kaapata mukaan halittaviksi <3 En kestä miten ihanat leikit pienillä serkuksilla on taas yhdessä - niiden katselemisesta tulee aina haiku, miksi emme näe useammin.

Katotaan siis sitä tasaista tahtia tiistaista etiäpäin ja oikein mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille <3 Ainiin ja sori kuvitus on vain kännykältä, kun edes ole saanut aikaiseksi kameraa kuljettaa mukana ;)
2 kommenttia on "Loma Helsingissä."
 1. Hauskoja kuvia – erityisesti tuo otos Ipanaiselta! Hieman on kannettava kasvanut.
  Muutenkin mukavan näköinen loma, Pikku Kakkonen on kyllä luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannettava on sen verran iso vonkale jo ettei meinaa sylissä pysyä. Kantovälineitä meillä käytettiinkin pitkään :)

   Loma on, kuten sanoin, ollut ihana ja niin voimaannuttava, mutta tietysti kiva saada lapset piiiitkän joululoman päätteeksi takaisin arki-kuvioihin :) kiva, kun kommentoit :))

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!