Vaaleanpunainen Billie beanie.

29.1.2018
Jos jotain hyvää viikonlopun pötköttelystä, sain ainakin viimeisteltyä tämän käsityön. Instassa jaoinkin kuvan vaalenpunaisesta piposta, mutta laitanpa tännekkin nyt tarkemmilla spekseillä tiedot.

Näin muutaman söpön kuvan sekä lapsilla, että aikuisilla yhdistelmästä vaaleanharmaa villakangastakki ja haalean vaaleanpunainen, pikkuisen pörröinen pipo. Meiltä molemmilta Elsi-Main kanssa löytyy sopivan väriset takit, mutta pipot puuttui. Löysin täydellisen neulontaohjeen myssylle Hipwoolilta ja lankalaatikossa oli jo ikuisuuden lojunut yksi kerä vaaleanpunaista silkki-mohairlankaa, mutta ei sen kaveriksi sopivaa paksumpaa lankaa.Helsingissä kävin ihan toista neulontalankaa metsästämässä Korkeavuorenkadun Menitasta bestikseni kanssa ja sitä kun ei löytynyt, osui silmiini täydellinen sävy pipolankaa.Käytin siis tähän Elsin pipoon puuterin roosaa Sandnes Garnin Silk Mohair-lankaa (värikoodi3511 / tästä pääset tismalleen samaan tuotteeseen) ja Rowanin baby merino silk dk-lankaa värissä shell pink (värikoodi SH674 / tässä sama tuote). 

Bestikseni tilasi minulta samanlaisen pipon itselleen ja valitsi mohairin kaveriksi ihan inan kylmemmän vaaleanpunaisen Sublime baby cashmere merino silk dk-langan (värikoodi 0001 / tämä on sama lanka).Pipossa on siis tuo resorireunus ja neulos kaksinkertainen korvien kohdalta eli se lämmittääkin ihan oikeasti. Toki langat ovat hurjan ylelliset laadultaan, mutta niitä meni sen verran vähän, että pipon kokonaishinta jäi alle pariin kymppiin. Elsille neuloin pipon koossa S, mikä menee myös pienelle aikuiselle. Tähän kokoon paksumpaa lankaa kului yksi 50g kerä ja vajaa puolikas 50g kerästä silkkimohairia. Oma pääni on keskikokoinen ja tämä menisi myös minulle, mutta ei jää tuolla tavalla veikeästi "pussille" eli itselleni neuloisin koon M. Töpsy on tietenkin aivan supermielissään, että hänellä on pinkki pipo! Sopiikin hänelle tosi hyvin. Kunhan saan ystäväni oman neulottua taidan tehdä itselleni tosiaan samanmoiset, mutta vielä vähän mietin käykö tämä sävy minulle nyt, kun hiukseni tuppaavat menemään tosi tummanvaaleiksi näin talvella. Elsin pipoa vasten mun hiukset näytti melkein vihreälle !!! Talvella tulee kyllä niin kova himo kirkastaa tätä omaa väriä, mutta toisaalta pian jo aurinko on vaalentamassa kutreja. Ihan pian - siihen on vain uskottava! Tänään myöhemmin sutaisen kroppaan itseruskettavaa ja luulen, että tuo pinkki on lämpimänsävyistä ihoa vasten myös kivemman näköinen.Hihi en malttanut olla laittamatta tätä vikaa kuvaa. Elsi-Mai jaksaa aina hetken hienosti poseerata, mut sitten perus 4v puskee läpi "äiti laita kamera pois!". Lapsen ehdoilla tietenkin ja onhan hän nyt aivan supermurunen (kuten kaikki blogilapset), että jaksoi hetken avustaa. 

Tämä pipo on sellainen, minkä kudot ihan yhdessä illassa ja vaikka ohje on englanniksi, et paljon kielitaitoa tarvitse. Cast on on luo silmukoita, stockinette stich on oikeaa silmukkaa ja purl nurjaa silmukkaa. Sama pipo olisi ihan superihana kevääseen myös tässä vedenvihreässä värissä ja toisena lankana vaikka valkoinen kid mohair. Mistään linkeistä en muuten hyödy yhtikäs mitään, kunhan etsin teille paikkoja, mistä näitä saa. Uskon, että noita vaalenpunaisia lankoja saa myös vaiks mistä kivijalka-lankakaupoista, koska lankamerkit on kuitenkin tunnettuja.

En malta myös olla huokaamatta miten ihanaa, että illat on jo pikkusen valoisampia! Tänään aurinko helli meitä välillä jopa ihan keväisesti, mutta huomisesta eteenpäin on lupailtu taas kylmeneviä ilmoja. Huomaa silti, että synkin sydäntalvi alkaa olla takanapäin meillä, kun talojen edustalle on ilmestynyt taas ulkona leikkiviä lapsia (muitakin, kun meidän ;)). Naapuruston 10-vuotiaat neitoset kehittelivät jotain tanssikoreografioita ja kännykästä raikasi Britney Sprearsin Oops, I did it again ja jäin miettimään, että näille nykyajan lapsille sekin on varmaan jo retroa :D 

Seuraavaksi voisin vähän kertoilla omista kevättyyli jutuistani, mutta nyt - oikein hauskaa viikon alkua kaikille!
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!