Postikortteja Dinglestä.

18.2.2018
Dingle lienee yksiä Irlannin ikonisimpia turistikohteita. Meiltä tuonne kylille ajelee suunnilleen tunnin, mutta emme ole sielä käyneet, koska minä + kallionkieleketiet + korkeanpaikankammo + ahdistus. Itseasiassa kyseessä ei ole edes mikään kovin hard core Irlanti-tie, mitä täällä kyllä löytyy, vaan varsin leveä ja paljon liikennöity kulkureitti. Ongelmana mulle usein onkin on, että muo kauhistuttaa tiet, mitä en ole ennen ajanut ja mitkä tiedän potentiaalisesti menevän hyvin suojaamattomista kohdista. Tätäkin tietä olen Inch Beachilta käsin katsonut reilun vuoden ja kerännyt rohkeutta. Tämän postauksen viimeisessä kuvassa näkyykin melko hyvin, missä tuo tie kulkee kalliopudotuksen ja vihreän pellon välissä. Eli vaikka siis periaatteessa tuolla 5 minuttia kestävän matkaosuuden toisella puolen on kymmenien metrien pudotus Atlantiin, todellisuudessa piennarta oli riittävästi ja pensasaidan ei meinannut edes nähdä merta. 

Tällä kertaa auton puikoissa istui varmuuden vuoksi miehen sisko, kuka oli oman miehensä ja anopin kanssa meillä nyt viikonlopun kylässä juhlimassa Fionnin ensiviikkoisia synttäreitä.
Ja Dingle... no ei me nyt mitenkään ihan älyttömästi ihastuttu. Odotin paikan olevan jotenkin paljon söpömpi. Tietenkin olimme paikalla helmikuussa, mikä on off-season, ja suurin osa paikoista kiinni, mutta silti. Olen nähnyt Irlannissa viehättävämpiäkin paikkoja, mutta luulen, että Dinglen charmi tulee enemmän esiin kesällä paremmassa säässä ja ihmisten luomasta tunnelmasta. Tässä kuitenkin joitain kuvia.


Eniten mulla oli sellainen käsitys, että koko kylä olisi ollut ihan meren rannalla ja lemppaipaikka mun mielestä olikin pikkusen keskustan sivusta löytyvä marina. En itse kaipaa merelle niinkään (moniongelmaisena kärsin tietysti myös jäätävästä meripahoinvoinnista), mutta rakastan näkymää venesatamaan päin ja korkeita mastoja.Ja Dinglen ympäröivät maastot olivat aivan satumaisen upeat.Et sori, jos en oikein loppuviikosta kerinnyt tänne. Mun lapsilla oli to ja pe hiihtoloma ja samalla jynssäsin kämppää kuntoon, koska anoppi oli tulossa vierailulle ;D

Huomasittenkin, että ylempänä komeilee pikkusen Irlantilaisempaa nimeä. Tuo housefive on aiheuttanut niin paljon väärinkäsityksiä väärinkirjoituksesta, että ajattelin vastedes esittäytyä omalla nimelläni, mitä toki käytän ig-tilillänikin.

Jees, mut nyt täytyy lähteä viemään meidän perheen miekkosia Fionnin leffa-synttäreille ja me neidot vietään taas kerran tyttötreffejä, vaikka mä sain nukuttua viime yönä vain 5h ja päiväunet tuntuisi nyt kaikista houkuttelevimmilta aktivitiiteilta. No can do, mutta illalla menen super ajoissa nukkumaan.

Energista alkuviikkoa tyypit!
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!