Video-tutoriaali, kuinka kutoa jättilangasta torkkupeitto.

11.2.2018
Siis tämä on mulle varmaan sata kertaa jännempi juttu, kuin voisitte ikinä kuvitellakkaan.
Vuorossa blogin eka edes pikkusen editoitu video.

Kävin lukiossa videoiden editointi-kurssin ja siitä jäi jonkinlainen kipinä koko hommaan, mutta editointitaidot ja -mahdollisuudet jäivät reiluksi kymmeneksi vuodeksi jonnekkin hyvin kauas taka-alalle, kunnes ostin tätä Kaupunki langan Kaide-lankaa, mistä halusin neuloa pienen peiton ja koska keksin siihen niin hurjan kivan ohjeen, halusin ehdottomasti tehdä tänne blogiin tutoriaalin.

Tutoriaalin, kuinka kutoa jättilangasta torkkupeitto.


Videoiden editointi on mun mielestä ihan super makeeta.
Ja haastavaa! Ja kivaa! Ja vielä on niin paljon oppimista, huh!

Tässäkin siis ihan vasta mun ihan eka harjoitus ja itse videointi tapahtui jäätävässä kiireessä perjantai-iltapäivällä, hiukset jumppauksen jälkeen sutaistuna ponnarille.

Vähän oman jännityksen kuule äänestä ja hei, samalla edelliseen postaukseen viitaten, tuossa näkyy hyvin, miten loistava ratkaisu hyllykkö on sohvan takana.

Tuo lanka on aivan ihanaa ja sitä saa nettikaupoista ainakin Kärkkäiseltä, Paaposta ja lankasatama.fistä. Mulla kului tuohon 100cm x 80cm peittoon 4 vyyhdettä eli isompaan peittoon menisi varmaan 10-12 kpl. Halvaksihan se ei tule, mutta eihän vastaavaa torkkupeittoa kaupastakaan ostettuna missään nimessä saa alle sadan euron :) Ja itsetehtynä on aina se oma tunnearvonsa.

***

Jos maltatte katsoa koko videon, olisi hauska kuulla palautetta ja erityisesti olisiko kiva, jos tekisin muitakin videoita? Esim. voisin meidän seuraavalla reissulla johonkin kivaan paikkaa yrittää kuvailla.

Jep, mutta nyt täytyy taas rientää sunnuntai-illan hommiin - yhtä rientämistä tämä elämä!
Hauskaa alkuviikkoa kaikille ja pysytelkäähän lämpiminä <3


4 kommenttia on "Video-tutoriaali, kuinka kutoa jättilangasta torkkupeitto."
 1. Oletpas taitava! Oletko nähnyt täällä missään noita lankoja? Toivottavasti tulet meidän ompeluseuroihin ja näytät meille ihan livenä miten peitto syntyy! Ja yöpaikka järjestyy tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä tulossa, mutta mun pitää varmaan tulla kotiin yöksi, kun Elsillä on la aamuna jumppa, mihin mun pitää hänet viedä.

   Mä en oo katsonut, mistä tollasta lankaa täällä saisin, mutta ihan varmasti sitä saa tilattua jostain esim. hakusanoilla ”chunky merino wool”.

   Poista
 2. En pystynyt vielä katsoo videota, mutta jee sanon jo etukäteen :) Olen just halunnut tehdä tälläisen torkkupeiton itselleni - täytyy katsoa mistä saisi Briteistä tilattua tuollaista lankaa! Tyhmä kysymys mutta tälläinen neuloja-noviisi ei tajua mitään näistä - luuletko että jos googlaa tolla chunky merino wool niin toimii vai täytyykö sen langan olla tietyn paksuista jotenkin tai jotenkin tarkemmilla spekseillä? Sori, olen niin kädetön näissä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa varmaan parempi hakusana on jumbo yarn. Tästä esim. löytyy https://www.worldofwool.co.uk/collections/yarn-jumbo-yarn?sort_by=manual

   Tuon tekeminen on super helppoa ja nopeaa. Mulla kesti ton omani ”neulominen” noin puoli tuntia.

   Poista

Kiitos, jos kommentoit. Olet huippu!